Ministar Kujundžić: 40 milijuna kuna je za pomoć mostarskoj bolnici

Kujundžić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je danas nakon sjednice Vlade kako je 40 milijuna kuna koje je Vlada dodijelila za pomoć zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine pomoć Hrvatima izvan Hrvatske.

"To je pomoć Hrvatima izvan Hrvatske, pomoć bolnici u Mostaru, koja je u situaciji da joj prijeti blokada isporuke lijekova i potrošnog ugradbenog materijala", pojasnio je.

Rekao je da će se novčana pomoć od 40 milijuna kuna na godišnjoj razini isplaćivati sukcesivno, na mjesec, a strogo će se kontrolirati da se novac uplaćuje za dugove dobavljačima lijekova i ugradbenoga medicinskog materijala.

I u hrvatskom zdravstvu imamo problema, ali - ako okrenemo glavu od svog naroda - mislim da je to nehumano i dugoročno nije održivo ako želimo gledati interes hrvatskog naroda u cjelini, odgovorio je ministar na primjedbu da i u hrvatskome zdravstvenom sustavu ima takvih problema, to jest dugova ustanova dobavljačima lijekova i medicinskog materijala. 

Vlada je na sjednici donijela odluku da se iz državnog proračuna izdvoji 40 milijuna kuna za poticanje sustava zdravstva u Bosni i Hercegovini, a taj će se novac tijekom godine doznačavati Sveučilišnoj bolnici u Mostaru za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova za potrošni i ugradbeni materijal. 

Ministarstvo zdravstva i bolnica o tome će potpisati ugovor.

Izvor: Vlada/Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.