Europska unija Huaweiju dala dozvolu za izgradnju 5G mreže

Europska unija Huaweiju dala dozvolu za izgradnju 5G mreže

Europska komisija u srijedu je široj javnosti obznanila svoju odluku o načinu odabira dobavljača prilikom izgradnje i implementacije 5G mreže u državama članicama Europske unije.

Iz odluke Europske komisije nedvosmisleno proizlazi kako kompaniji Huawei neće biti zabranjeno sudjelovanja u natječajima za izgradnju mreže nove generacije. Znakovito je i to kako je priopćenje europskih čelnika uslijedilo samo dan nakon što je identičnu odluku jučer objavila Velika Britanija koja za dva dana i službeno napušta Europsku uniju.

Kompanija Huawei pozdravila je odluku Europske komisije s tezom kako je ovaj racionalan potez jamac digitalne budućnosti europskog kontinenta ali i njegovog gospodarskog rasta.

“Huawei je u Europi prisutan gotovo 20 godina. Tijekom tog razdoblja kompanija je jasno pokazala svoju ulogu u tehnološkom svijetu, ali i više puta javnost suočila s istinom. Ta istina ogleda se u tome da je Huawei kompanija koja brine za svoje korisnike i jamči sigurnost na svim razinama. Nastavit ćemo surađivati i graditi odnos s europskim vladama i svim poslovnim partnerima u industriji, a sve kako bismo sigurnosne standard podigli na još višu razinu”, priopćeno je danas iz kompanije Huawei.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.