Huawei predstavio podršku za developere kako bi izgradili još bolji HUAWEI AppGallery

Huawei predstavio podršku za developere kako bi izgradili još bolji HUAWEI AppGallery

Huawei je jučer u Barceloni predstavio novosti vezane uz svoj HUAWEI AppGallery. Govoreći na Huawei Developer Day sastanku, Wang Yanmin, predsjednik globalnih partnerstava i ekološkog razvoja Huawei Consumer Business Grupe, istaknuo je napredak koji je tvrtka postigla prema svojoj viziji stvaranja HUAWEI AppGallery kao otvorene, inovativne platforme za distribuciju aplikacija koja ne samo da je pristupačna, već potrošačima pruža pametno i inovativno iskustvo, te istodobno strogo štiti njihovu privatnost i sigurnost. Tijekom svog izlaganja, g. Wang je detaljno opisao mjere zaštite privatnosti, dosadašnja postignuća i njegovu budućnost.

„Aplikacije su ključ doživljaja pametnih telefona, a tržišta aplikacija igraju vitalnu ulogu u eri 5G. Istraživanje postojećih tržišta aplikacija pokazalo je da potrošače najviše brine privatnost i sigurnost. Zajedno s globalnim programerima, Huawei može pomoći u stvaranju sigurnog ekosustava koji će koristiti i globalnim potrošačima i programerima“, rekao jeYanmin Wang.

Suradnja s programerima na izgradnji sigurnog mobilnog ekosustava

 Huawei ima stotine milijuna korisnika širom svijeta, što postavlja solidne temelje za razvoj takvog ekosustava. Samo prošle godine, Huawei je isporučio 240 milijuna pametnih telefona, što ga čini drugim najvećim proizvođačem pametnih telefona na svijetu. Ekosustav HMS do danas ima 600 milijuna korisnika u više od 170zemalja / regija diljem svijeta.

Kao brend, Huawei se popeo na10. mjesto na Brand Finance 2020 godišnjoj ljestvici vrijednostisvjetskih brendova. Već četvrtu godinu uzastopno, Huawei se također plasirao među prvih 50 na BrandZ ljestvici "Top 100 najcjenjenijih svjetskih marki".

Huawei ima tehnološko znanje i iskustvo u implementaciji sigurnosne infrastrukture vodeće u sektoru kao i devet godina iskustva u objedinjavanju i razvoju aplikacija i više od 270 stručnjaka koji podržavaju programere u razvoju aplikacija. Očekuje se da će Huaweijevo ulaganje u istraživanje i razvoj u 2019. premašiti 18 milijardi USD unatoč trenutnim zbivanjima. Njegove inovacije u razvoju čipova, uređaja i oblaka, uključujući i cijeli portfelj HMS Core resursa, također su u potpunosti otvorene za ubrzanje inovacija aplikacija. Potpuna podrška životnog ciklusa programerima dodatno jača njegovu sposobnost za razvoj ekosustava.

Što je HUAWEI AppGallery postigao dosad

 Huawei kontinuirano surađuje s1,3 milijuna programera registriranih na HMS-u kako bi povećao izbor najboljih aplikacija u koje su korisnici zaljubili i o kojima ovise. Huawei je također uložio u rad više od 3000 inženjera na području ekosustava.

Otvaranje HMS Core resursa kao što su Maps Kit, Machine Learning Kit, Scan Kit, Account Kit, Payments Kit pridonijeli su povezivanju više od 55.000 aplikacija na HMS Core. Sve se više globalni programeri pridružuju HMS ekosustavu i lansiraju svoje aplikacije na HUAWEI AppGallery, zajedno pružajući bolje iskustvo globalnim potrošačima.

 AppGallery budućnosti

 Dugoročna strategija Huaweija je razvijanje pravednog i otvorenog ekosustava. Tri glavna stupa doprinose Huaweiju pružajući najbolji doživljaj AppGallery - zaštita privatnosti i sigurnosti, pristup kvalitetnim aplikacijama i visokokvalitetno iskustvo preuzimanja aplikacija.

Huawei se nedavno udružio s robnim markama u sportskim i fitness kategorijama kako bi korisnicima pružio poboljšan doživljaj s postojećim aplikacijama. Koristeći Huaweijeve HMS Core setove i njegove mogućnosti na uređaju, korisnici aplikacije za sportsku kameru mogu u stvarnom vremenu dijeliti videozapise snimljene sportskim kamerama na društvenoj platformi povezivanjem akcijske kamere i vanjskim mikrofonom, a sve centralno upravljano na Huawei pametnim telefonima. Na drugoj aplikaciji za fitness, korisnici mogu dobiti točne povratne informacije o svom treningu kao da pohađaju osobne treninge u vlastitim uvjetima.

 Zaštita privatnosti i sigurnost za programere i korisnike

 Tamo gdje se Huawei postavlja ispred svoje konkurencije, to je kroz privatnost, sigurnost i prema tome povjerenje koje može ponuditi korisnicima AppGallerya. HUAWEI AppGallery ima sigurnosni i zaštitni sustav cijelog ciklusa, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije. Svi se podaci korisnika anonimno pohranjuju i pohranjuju lokalno, što odgovara regiji svakog korisnika, u tri regionalna centra i 15 podatkovnih centara koje je HUAWEI Mobile Services (HMS) uspostavio širom svijeta.

 Globaliziran i lokaliziran pristup aplikacijama znači veću dostupnost za korisnike

Kao treće najveće svjetsko tržište aplikacija, HUAWEI AppGallery podržava globalizirano i lokalizirano iskustvo za korisnike. Najbolje aplikacije u APAC-u, Bliskom Istoku, Africi, Europi, Latinskoj Americi i mnogim drugim regijama već su dostupne na HUAWEI AppGallery pa potrošači uvijek imaju relevantni sadržaj.

Globalizirana distribucija aplikacija omogućuje HUAWEI AppGalleryu davanje pametnijih preporuka aplikacija na temelju lokacije. Tu imaju koristi i programeri koji žele proširiti svoje poslovanje u druge regije i imaju pristup većem broju korisnika na regionalnoj i globalnoj razini.

Od AppGalleryja korisnici mogu preuzimati aplikacije koje objedinjuju jedinstvene hardverske i softverske mogućnosti uređaja Huawei da bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Međutim, kada korisnici ne mogu pronaći aplikaciju u HUAWEI AppGalleryju koju bi željeli preuzeti, mogu dodati ime aplikacije u „Wishlist“. Nakon što ju postavi tamo,korisnik će dobiti notifikaciju kad bude dostupna.

 Kreiranje inovativne i pametne budućnosti s developerima diljem svijeta

HUAWEI HiAI, otvorena AI platforma za pametne uređaje, omogućuje programerima da se usredotoče na inovacije i ubrzaju razvojni ciklus, stvarajući aplikacije koje korisnicima pružaju bolji doživljaj pametnih aplikacija. Putem AppGallery Connect, Huawei nudi potpunu spektralnu podršku, od ideje, razvoja, distribucije, rada do analitike podataka do globalnih programera. Huawei omogućuje inovacije u razvoju aplikacija i pruža usluge lokalnim programerima putem DigiX Innovation Studio platforme i globalnog DigiX Lab. Huawei je također predstavio program „Shining-Star“ i poticajni fond od milijardu dolara kako bi podržao programere i pružio im snažan ekosustav za inovacije.

 Razlike na OS-u i platformama uzrokuju poteškoće u razmjeni sadržaja na različitim uređajima. Huawei Share sada donosi novo inovativno iskustvo dijeljenja povezanim uređajima. Sadržaj se može jednostavno podijeliti na različitim uređajima pomoću ugrađenog Share Kit-a. Uzmimo za primjer ispis fotografija, a korisnici sada mogu odabrati fotografije na pametnom telefonu i poslati na CEWE foto-stanice Huawei Share kako bi fotografije lako i brzo ispisali.

S napretkom 5G i IoT tehnologije, u naš je život ušlo sve više povezanih uređaja. Međutim, i dalje je teško ponuditi besprijekorno korisničko iskustvo na različitim uređajima različitih marki koji koriste različite operativne sustave. U doba 5G-a potrošači će prigrliti pametni životni vijek svih scenarija, multi-uređaja i više platformi. Huawei je pozvao globalne partnere i programere da se zajedno pridruže HMS ekosustavu i donose potrošačima vrhunsko iskustvo.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.