Huawei predstavio MateBook X i MateBook D serije laptopa

Huawei predstavio MateBook X i MateBook D serije laptopa

Huawei je predstavio nove serije laptopa pod nazivom MateBook X i  MateBook D. MateBook X Huaweijev je osvježeni flagship uređaj s najnovijim Intel procesorom i izuzetnom kvalitetom izrade, dok se dva MateBook D laptopa razlikuju po dijagonali zaslona. Kako bi svojim korisnicima pružili više mogućnosti kod odabira prijenosnog računala, MateBook D linija naglasak stavlja na cross-platform iskustvo te je namijenjena mladim ljudima, dok MateBook X pruža sjajne performanse u tankom, premium kućištu. Opremljeni nizom pametnih mogućnosti, Huawei MateBook X i MateBook D 14 i D 15 svestrane su platforme za rješavanje svakodnevnih zadataka s lakoćom.

Uvijek težeći skladnosti i dizajnu, Huawei se oslonio na dogodišnju stručnost u tehnološkom razvoju pametnih telefona i mogućnostima integracije sustava, što je realizirao ultra tankim okvirom svojih FullView zaslona. Taj pristup Huaweiju omogućava implementiraciju velikog zaslona u tanko i malo kućište.

„Kao ultra tanko premium prijenosno računalo, Huawei MateBook X Pro utjelovljuje Huaweijev dizajn i beskompromisnu kvalitetu izrade. Uz FullView Ultra zaslon s upravljanjem na dodir, zajedno s malom potrošnjom energije, dodatnim mogućnostima i najnovijim hardverom omogućava izuzetnu produktivnost bilo kada i bilo gdje. MateBook X naše je najsnažnije i najinteligentnije svestrano prijenosno računalo dosad, a uzbuđeni smo što to naši korisnici mogu iskusiti“, rekao je Huaweijev predsjednik odjela za računala i tablete Wang Yinfeng.

U 2018. Huawei je predstavio prvu inačicu MateBook X Pro prijenosnog računala s ciljem kombiniranja izuzetne prenosivosti, premium FullView zaslona, najboljih performansi i pametne povezivosti s okolnim uređajima. 

MateBook Pro X izrađen je od strojno obrađenog metalnog kućišta sa pjeskarenom površinom za dodatnu glatkoću. Ultra FullView zaslon donosi vrlo tanke rubove, a čak 91% površine prekriveno je upravo zaslonom. MateBook X dolazi i s nekonvencionalnim omjerom stranica od 3:2 što povećava produktivnost i olakšava rad pri raznim oblicima izrade sadržaja. Dijagonala Ultra FullView zaslona iznosi 13.9 inča, dok LTPS matrica pri 3K rezoluciji (3000 x 2000) podržava 100% sRGB spektar boja. 

Unutar tankog i laganog kućišta nalazi se deseta generacija  Intel® Core™ i7-10510U i i5-10210U procesora. Zajedno s NVIDIA® GeForce® MX250 grafičkom karticom i njenih 2GB GDDR5 radne memorije MateBook X Pro spreman je za svaki zadatak, od uređivanja grafičkog i video sadržaja, do igranja i multimedije. Huawei MateBook Pro X odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh, a laptop dolazi i s Type-C punjačem snage 65W za brzo punjenje koji se može koristiti i za punjenje ostalih Huawei proizvoda. 

Korisnicima u pokretu bitna je mogućnost spajanja na brze mreže, stoga MateBook X Pro podržava brzu Wi-Fi mrežu s boljim prijemom signala i stabilnijom povezanosti. Bluetooth 5.0 standard omogućava brži prijenos podataka i širu pokrivenost signalom. To znači kako laptop može biti povezan na udaljeniju mrežu sa stabilnom vezom.

„S našim PC proizvodima ostali smo vjerni vlastitoj misiji da svakom novom inačicom ponudimo novo iskustvo uz inovativnost. S novim Huawei MateBook D 14 i D 15 prijenosnim računalima fokusirali smo se na pružanje najboljeg korisničkog iskustva mladim korisnicima. Iako je elegantan, moćan i pametan, puno je više od pokretača produktivnosti – to je savršen uređaj namijenjen svim scenarijima, od igara do posla“, rekao je Huaweijev predsjednik odjela za računala i tablete Wang Yinfeng. 

Huawei MateBook D 14 i D 15 razlikuju se po dijagonali zaslona od 14 i 15,6 inča, a dolaze s FullView zaslonom rubova debljine tek 4.8 i 5.3mm, što je rezultiralo s 84 i 87 posto omjera zaslona u odnosu na kućište. Ispod anti-glare premaza smješteni su IPS zasloni omjera stranica 16:9 FullHD rezolucije (1920 x 1080 piksela). Zasloni su prilagođeni bilo kojem sadržaju, od uređivanja slika visoke rezolucije do gledanja Blu-Ray kvalitete filmova. MateBook D serija dolazi i s TUV Rheinland certifikatom niske emisije štetne plave svjetlosti s ciljem zaštite očiju korisnika. 

Korisnici najčešće žele najbolje od oba svijeta, a samim time MateBook D 14 i D 15 laptopi omogućuju zavidne performanse u igrama uz pomoć najnovije 10. generacije Intel® Core™ procesora i NVIDIA® GeForce® MX250 grafičke kartice s 2GB brze GDDR5 video memorije. U usporedbi s integriranom grafikom, NVIDIA® GeForce® efikasnija je 3,5 puta kod uređivanja slika i videozapisa, dok kod multiplayer igara grafička kartica osigurava glatko igranje. Zajedno s 8GB DDR4 memorije i SSD-om povezanog na brzo PCIe sučelje MateBook D serija prijenosnih računala s lakoćom se nosi sa svakom aplikacijom.  

Huawei MateBook D seriju odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja od zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh s podržanih 13,2 sata neprekidne reprodukcije videa 1080p rezolucije s jednim punjenjem. Takva autonomija omogućuje korisnicima cjelodnevno korištenje prijenosnog računala u pokretu, bez brige o pražnjenju baterije. 

Prijenosni, višenamjenski punjač snage 65 W s USB-C kabelom uključen je uz MateBook D 14 i D 15 prijenosna računala, a punjač podržava sve Huawei pametne telefone i tablete opremljene USB-C utorom. Dolazi sa zaštitom od pregrijavanja koja automatski zaustavlja punjenje kada temperatura postane previsoka.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.