Huawei razvija dijagnostički sustav za oboljele od koronavirusa temeljen na umjetnoj inteligenciji

Huawei razvija dijagnostički sustav za oboljele od koronavirusa temeljen na umjetnoj inteligenciji

Huawei u suradnji sa Sveučilištem u Huazhongu i tvrtkom Lanwon razvija i testira sustav temeljen na tehnologiji umjetne inteligencije, a koji će brzo i precizno moći očitati CT sliku pluća pacijenata i utvrditi slučaj zaraze koronavirusom, odnosno stanje pluća u slučaju zaraze. 

 Pri procjeni slika CT-a pluća koriste se tehnologije umjetne inteligencije i računalnog vida, a uz kombinaciju kliničkih podataka i laboratorijskih rezultata liječnici mogu razlikovati rani, napredni i teški stadij COVID-19 te ispravno djelovati. 

 Takva dijagnostika je puno brža od ručne, a ujedno i smanjuje broj kontakata u zdravstvenom sustavu pa se smanjuje mogućnost zaraze.    Specijalizirani servis za analizu medicinskih slika razvijen je i izrađen na temelju platforme za analizu slike HUAWEI CLOUD EIHealth. U budućnosti će HUAWEI CLOUD nastaviti nadograđivati sustav pomoćnika za dijagnozu za sve bolesti pluća (uključujući upale pluća, nodule pluća i karcinom pluća).

 HUAWEI CLOUD surađuje s različitim industrijama na provođenju više znanstvenoistraživačkih projekata temeljenih na umjetnoj inteligencije sa svrhom smanjenja zaraze koronavirusom. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.