Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945.-1990.

Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945.-1990.

Izložba o povijesti industrijskog i dizajnerskog namještaja “Između htijenja i realnosti - industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. - 1990.”, u nešto više od mjesec dana posjetilo je blizu 4.000 posjetitelja, stoga su u Muzeju za umjetnost i obrt maksimalno produžili njeno trajanje, do nedjelje 25. kolovoza 2019.

U ovom posljednjem tjednu izložbe, upravo iz razloga iznimnog interesa najšire javnosti, struke i turista, planirana su i tri posebna termina za razgled izložbe i stručno vodstvo autorice i kustosice izložbe dr.sc. Vanje Brdar Mustapić. Vodstva će zasigurno razveseliti sve one koji žele više saznati o ovom iznimno plodonosnom razdoblju u razvoju industrije i dizajna namještaja u Hrvatskoj.

Predviđena stručna vodstva su u četvrtak, 22.8.2019. u 17.00 sati te u subotu 24.8.2019. i nedjelju 25.8.2019. u 12.00 sati kada će se izložba i zatvoriti uz nazočnost posjetitelja. Na taj način će svi oni koji nisu uspjeli posjetiti izložbu ili prisustvovati tematskim vodstvima, doći na svoje.

Na izložbi, koja donosi pregled hrvatske industrije namještaja i uloge dizajnera u tom ukupnom procesu, javnosti se predstavlja prvi put na jednome mjestu vrhunski dizajnerski dijelovi asortimana namještaja nekih od najznačajnijih tvornica iz razdoblja 1945. – 1990. poput “Mundus ‒ Florijan Bobić” iz Varaždina,”Mobilia ‒ Ivo Marinković”iz Osijeka, zagrebačkih tvornica ”Marko Šavrić” i “TMN Jadran, “DIP Novoselec”, ”TVIN Virovitica”, ”Oriolik” iz Oriovca, “Goranprodukt” iz Čabra,”Hrast” iz Čakovca, “Spin Valis” iz Požege, “Stjepan Sekulić” iz Nove Gradiške, “Papuk” iz Pakraca, “DI Vrbovsko” i drugih.

Autorica likovnog postava i vizualnog identiteta izložbe je dizajnerica Ksenija Jurinec.

Izložba se može razgledati od utorka do subote od 10 - 19 sati te u nedjelju do 14 sati.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.