Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić proglašen je Europskim trenerom godine

Zlatko Dalić prima nagradu

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić proglašen je Europskim trenerom godine od strane Saveza europskih udruga nogometnih trenera (AEFCA). Dalić, koji je ove godine vodio Hrvatsku na Svjetskom kupu u Rusiji, primio je ovu značajnu nagradu u subotu, 10. studenoga  u turskom gradu Antalya tijekom 39. godišnjeg simpozija AEFCA-e na kojem je održao i pozvano predavanje „Rusija 2018 – hrvatski put do uspjeha“.

"Naš najveći uspjeh prije Svjetskog kupa u Rusiji bio je treće mjesto na Svjetskom kupu 1998. u Francuskoj. Iako smo tada imali kvalitetne nogometaše, već 20 godina nismo imali uspjeha. Nakon što sam imenovan trenerom reprezentacije, pitao sam se zašto nismo imali uspjeha i počeli smo tražiti rješenja. Na Svjetskom kupu smo pokazali da male zemlje, kada vjeruju u sebe i ulažu puno truda, mogu postići veliki uspjeh", rekao je Dalić prigodom primanja nagrade.

Dalić, koji je ove godine bio i finalist za FIFA trenera godine, također je pohvalio svog kapetana Luke Modrića i ostatak svoje momčadi. "To zapravo nije bio moj, nego uspjeh cijele momčadi. Sve što sam trebao učiniti bilo je staviti ih na pravo mjesto, izabrati pravu taktiku i primijeniti je. Vrlo je važno da imamo jednog igrača poput Modrića. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao ", rekao je Dalić.

Iako su ključni igrači kao što su Mario Mandžukić, Danijel Subašić i Vedran Ćorluka umirovljeni, Dalić još uvijek smatra da Hrvatska može postići vrhunske rezultate na EURO 2020. "Veliki uspjeh možemo postići i na slijedećem Europskom prvenstvu. Biti uvijek na vrhu za malu naciju nije lako, ali mi to možemo učiniti ", zaključio je.

Iskrene čestitke vrhunskom nogometnom treneru i izborniku hrvatskog nogometnog predstavništva Zlatku Daliću!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.