Mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije poziva na proslavu 25. obljetnice biskupije

Mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije poziva na proslavu 25. obljetnice biskupije

Mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije poziva vjernike proslavu 25. obljetnice biskupije na čijem je čelu. Srebrni jubilej Varaždinske biskupije bit će proslavljen svečanom misom u nedjelju, 25. rujna, na otvorenom prostoru iza varaždinske katedrale s početkom u 17 sati, koju će predslaviti zagrebački nadbiskup metropolit kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

U 16 sati započet će molitveni program na prostoru za slavlje te će u katedrali biti prilika za svetu ispovijed. U nedjelju navečer odredbom biskupa Radoša u Varaždinskoj biskupiji neće biti drugih slavlja misa.

Biskup Radoš pozvao je sve vjernike: svećenike, vjeroučitelje, odgojiteljice u vjeri, članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, sakristane, zvonare, pjevače, čitače, ministrante, članove župnih Caritasa, molitvenih skupina, zajednica mladih, živih vjerničkih krugova, buduće krizmanike… da dođu u Varaždin na slavlje.

 U sklopu 52. varaždinskih baroknih večeri, u srijedu, 28. rujna u Katedrali, u 20 sati održat će se i koncert u povodu 25. godišnjice osnivanja Varaždinske biskupije. Nastupaju Chorus Angelicus
Capella Savaria, Dječji zbor Glazbene škole u Varaždinu te solisti:

Ivana Lazar, sopran
Tia Pikija, sopran
Sonja Runje, mezzosopran
Hugo Hymas, kontratenor
Franko Klisović, kontratenor
Emanuel Tomljenović, tenor
Grga Peroš, bariton
Krešimir Stražanac, bas
Anđelko Igrec, dirigent

Program: J. S. Bach: Muka po Mateju
Cijena ulaznice: 100 HRK

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.