MVEP osuđuje incident tijekom uskršnje mise Hrvatske katoličke župe u Münchenu

mvep

Muškarac afričkog porijekla neometano je ušao u crkvu svetog Pavla u Münchenu te izazvao prekid hrvatskog Vazmenog bdjenja. Ušavši među hrvatske vjernike ničim izazvan počeo je vikati "Allahu Akbar" te izazvao paniku.U incidentu je lakše ozlijeđeno 25 hrvatskih državljana.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je priopćenje u kojem osuđuje incident u crkvi Sv. Paula u Münchenu za vrijeme održavanja mise na hrvatskom jeziku, koje su vodili svećenici Hrvatske katoličke župe. Policija je potvrdila da se ne radi o terorističkim činu, jer je napad izazvala psihički bolesna osoba koja je nakon privođenja u policiju, smještena u bolnicu.

Pozdravljamo pojačane mjere sigurnosti oko svih crkvi u kojima se održavaju svete mise na hrvatskom jeziku. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem nadležnih diplomatsko-konzularnih predstavništava u stalnom kontaktu s policijom, crkvom i tamošnjim Hrvatima. Koristimo i ovu priliku da svim vjernicima zaželimo sretan i blagoslovljen Uskrs, rečeno je u priopćenju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.