Poslušajte virtualni koncert iseljeničkih klapa sa četiri kontinenta

Poslušajte virtualni koncert iseljeničkih klapa sa četiri kontinenta

KLIKNITE OVDJE - Nedjelja, 18. listopada u 15.00 sati po hrvatskom vremenu, VIRTUALNI KONCERT Klape Worldwide u programu Online LIVE TV Croatia.

Devet klapa u kojima pjevaju naši iseljenici sa četiri kontinenta nastupit će u nedjelju, 18. listopada u 15 sati u programu ONLINE LIVE SHOW - Klape Worldwide na Facebooku.

Na ovom posebnom virtualnom koncertu nastupit će pjevači i pjevačice koji žive u Münchenu, Buenos Airesu, Južnoafričkoj Republici, Stuttgartu, Frankfurtu, Kanadi, New Yorku i Santiagu u Chileu - svatko iz svoga mjesta prebivališta. Nastupaju muške klape Croatia München (Njemačka), BA (Buenos Aires, Argentina), Astoria (New York, USA), Ova Klapa (Johannesburg, Južnoafrička Republika), Frankfurt (Njemačka), mješovita klapa Kartolina (Windsor, Kanada) te ženske klape Valovi (Buenos Aires, Argentina), Filiae Croatiae (Stuttgart, Njemačka) i Snaga (Santiago, Čile).

Predviđeno je i da se na kraju programa iz Omiša s porukom javi ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Mijo Stanić, a koncert će završiti pjesmom u izvedbi poznatog tenora Vladimira Garića iz klape Cambi. Cijeli program trajati će oko 90 minuta, a voditelj je Romano Sole.

Ideja o umrežavanju klapske pjesme na internetu potekla je od Dubravka Šunjerge iz klape Croatia iz Münchena koji i na ovaj način želi poslati poruku da se i izvan domovine čuva klapska pjesma i naša kulturna baština. Iako razdvojene ogromnim udaljenostima, iseljeničke klape međusobno komuniciraju, razmjenjuju glazbu i međusobno se pomažu, a više od svega ih raduje ugošćavanje naših glazbenih voditelja i klapaša, od kojih mogu učiti i razmjenjivati dragocjena iskustva.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.