Crodiaspora i Američko-hrvatski kongres pokrenuli projekt “KRAVATA”

Projekt KRAVATA

Projekt “KRAVATA” pokrenuli su Crodiaspora i Američko-hrvatski kongres kako bi istaknuli utjecajne Hrvate iz hrvatske dijaspore kroz prikaz njihovog doprinosa svojim zajednicama, Hrvatskoj i svijetu. Voditelji projekta “Kravata” su: Nada Pritišanac Matulich (Project Manager and Coordinator), Ana Katalinić (Key account Manager), Branka Bezic Filipovic (Key Account Manager, South America) i Mate Pavković (Public Relations Manager).

Počevši od međunarodnog dana kravate 18. listopada 2021. uz pomoć svojih partnera i kontakata počeli su prikupljati kravate, šalove i životopise utjecajnih Hrvata iz cijeloga svijeta. Ideja je donirati jednu svoju kravatu ili šal koji više ne koriste te poslati kratak životopis te potpis s porukom o sebi koju žele ostaviti sljedećoj generaciji. Njihove kravate i šalovi bit će izloženii na putujućoj izložbi.

Prva izložba bit će postavljena na Rochester Institute of Technology Croatia Dubrovnik Campus od 8. do 11. lipnja 2023., a bit će simbolična izložba jer će ustvari prikazati diplomatsku prošlost Dubrovnika. Izložba će zatim otputovati u Visoku školu Aspira u Split 15. lipnja 2023. prije nego što se uputi u Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta 7. srpnja 2023. u sklopu 7. godišnje ACAP konferencije. Kako je u prošlom stoljeću kroz Zagreb prije odlaska u inozemstvo prošlo mnogo iseljenika, njihova će izložba prije nastavka svjetske turneje imati izložbu u Zagrebu. Iz Zagreba će izložba putovati na druga sveučilišta i institucije diljem svijeta. Svrha ove izložbe je prikazati kravatu kao simbol hrvatske kulture i doprinosa Hrvata svojim zajednicama u svijetu i domovini.

Nakon završetka projekta organizatori namjeravaju u Zagrebu napraviti muzej kravate u kojem će se turisti, ali i Hrvati i njihova djeca, imati priliku upoznati s utjecajnim i uspješnim Hrvatima iz hrvatskog iseljeništva koji su pridonijeli stvaranju pozitivne slike Hrvatske i Hrvata izvan domovine. Ako želite donirati ili pridonijeti projektu “Kravata”, obratite se organizatorima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.