Fra Vuk Buljan primio nagradu Alojzije Stepinac za 2023. godinu

Fra Vuk Buljan primio nagradu Alojzije Stepinac

Fra Vuk Buljan, voditelj Hrvatske katoličke misije Köln, dobio je nagradu Alojzije Stepinac za 2023. godinu za nesebičan rad u promicanju domoljublja i dobrotvorni rad. Nagrada Alojzije Stepinac dodjeljuje se istaknutim Hrvatima koji žive u iseljeništvu i koji su svojim nesebičnim zalaganjem, doprinosom i/ili čovjekoljubljem tijekom života značajno pridonijeli hrvatskoj zajednici, napretku Hrvatske i zajedništvu Hrvata u Domovini i izvan nje.

Nagradu, statuu Alojzija Stepinca i plaketu, fra Buljanu prošle je nedjelje uručio član udruge "Hrvatski domoljub" Marinko Šušak koji je s još dvojicom članova za tu prigodu u Köln došao iz Zagreba. Uz petstotinjak vjernika , svečanosti je nazočio konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu dr. Ivan Bulić.

Fra Vuk Buljan član je Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Rođen je 1964. godine u Podbablju kod Imotskog. Za svećenika je zaređen 1991., a od 1993. djeluje kao misionar među Hrvatima u Njemačkoj, 20 godina u Münchenu i već deset godina u Kölnu. Od 1994. predsjednik je Udruge “Ruke dobrote e. V.” koja na poseban način pomaže bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalidima Domovinskog rata. Uz to, fra Vuk je kao redovnik i svećenik prepoznat kao neumoran i gorljiv promicatelj bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.

U zahvalnoj riječi fra Buljan je istaknuo da su u uručeno mu priznanje utkani svi plemeniti vjernici i dobri ljudi koji su mu omogućili da čini dobro. Video: Fra Vukova zahvala za nagradu

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.