Izložba fotografija “Ljepota Hrvatske” u sjedištu UN-a u New Yorku

Ljepota Hrvatske - UN

U organizaciji Stalne misije Republike Hrvatske pri UN-u i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, 5. lipnja je otvorena izložba fotografija “Ljepota Hrvatske” autora Marka Vrdoljaka u sjedištu UN-a u New Yorku povodom Dana hrvatske državnosti.

Svojim prigodnim govorom izložbu je otvorio gospodin Ivan Šimonović, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri UN-u, a nakon njega nazočnima se obratio i sam autor. Nakon izložbe uslijedio je domjenak uz hrvatsku hranu i vina iz poznatog restorana Dubrovnik.

Izložba fotografija “Ljepota Hrvatske” inspirirana je najvažnijim znamenitostima i manje poznatim, ali jednako šarmantnim mjestima iz raznih hrvatskih regija. Predstavlja pomni izbor od 26 fotografija hrvatskog suvremenog fotografa Marka Vrdoljaka, koje prikazuju ljepotu prirode i drevnih građevina koje svjedoče o bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj domovinskoj baštini.

Šareno upečatljiva, tematski i sadržajno bogata, tiskana na velikim formatima uz kratke faktografske opise, ova će fotografska priča još jednom podsjetiti sve posjetitelje zašto Hrvatsku nazivaju biserom Mediterana, pravim draguljem u srcu Europe i jednim od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu.

Vrdoljakov fotografski rad prepoznat je od Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, koje je s autorom potpisalo ugovor o realizaciji četiri izložbe: "Amazing Croatia 1", "Amazing Croatia 2", "Blue- zelena Hrvatska" i "Ljepote Hrvatske", uključujući ukupno 166 fotografija svih dijelova Hrvatske, s ciljem da se svijetu pokažu ljepote Hrvatske. Uz druge nagrade i priznanja, Vrdoljak je dobitnik i najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj "Tošo Dabac" za golem doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i ukupne fotografske umjetnosti u Hrvatskoj. Svoj rad predstavio je na stotinama izložbi održanih u Hrvatskoj, SAD-u, Kanadi, Rusiji, Italiji, Litvi, Poljskoj, Slovačkoj, Islandu, Danskoj, Grčkoj, Švedskoj, Finskoj, Irskoj, Ukrajini, Češkoj, Belgiji, Vatikanu, Latviji, Bugarska, Crna Gora, Alžiru i Južnoj Koreji.

Fotografije: MVEP/MFEA

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.