Udruga VUK bira NajŠapu - najboljeg volontera

NAJŠAPA

Vjerujemo da primjećujete geste svih onih malih velikih ljudi koji više ili manje redovito ugrađuju vlastite kompetencije na solidaran i nesebičan način u boljitak zajednice u kojoj žive. Ovo je prilika da njihove kvalitete kao takvih učinite vidljivijima te iskažete poštovanje njihovim naporima. Udruga mladih V.U.K. djeluje na području grada Varaždina i okolice već gotovo 15 godina te od svojih početaka stremi djelovanju na volonterskim osnovama. To joj omogućuje slobodu u razvoju stavova vezanih uz okolinu u kojoj djeluje te nezavisnost od vanjskih interesnih utjecaja. U okviru projekta “Mladi bude Varaždin” koji provodi u partnerstvu s Gradom Varaždinom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga V.U.K osmislila je model dodjele godišnje nagrade za doprinos zajednici u okviru volonterskog angažmana zaslužnim pojedincima/kama.

U procesu predlaganja kandidata titule NajŠapa V.U.Ka mogu sudjelovati pojedinci ili organizacija/institucija koja ih prijavljuje. Prijave su moguće na linku: https://tinyurl.com/yyx8doqd. Potrebno je popuniti obrazac s opisom zasluga/angažmana za koji predlažete svog kandidata/kinju (napomena: nije potrebno priložiti službene dokaze poput broja registriranih sati volontiranja ili volonterske ugovore).Nakon prijave kandidata, početkom studenog, krenuti će on-line glasanje. Značaj volonterskog angažmana mjeriti će sama zajednica putem on-line glasanja ovisno o motivaciji koja je navedena u prijavi. Kandidati/kinje mogu biti sve osobe s navršenih 15 godina i starije.Kako bi vam bilo lakše sebi i drugima objasniti zašto točno baš vaš/a kandidat/kinja treba dobiti priznanje za svoj angažman u zajednici, u nastavku vam dajemo službenu definiciju Opće deklaracije o volonterstvu: 

“Volonterstvo (ili dobrovoljni/dragovoljni rad) je jedan od kamena temeljaca civilnoga društva, jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude. U vremenu globalizacije i stalnih promjena, svijet postaje sve manji i složeniji, a događanja u njemu u sve su većoj međuovisnosti.” 

Udruga mladih V.U.K će u okviru provjere kandidata osigurati njihov pristanak na sudjelovanje u procesu glasovanja kako bi utvrdili što zajednica smatra najznačajnijim doprinosom, a na kraju sve njih nagraditi simboličnim znakovima pažnje i širenjem priče o njihovoj nesebičnosti. Izbor najboljeg volontera/ke godine biti će održan na Međunarodni dan volontera – 5.12.

Više o samoj kandidaturi napisali smo na svojim web stranicama: http://udruga-vuk.hr/2019/10/24/najsapa-v-u-ka-nagrada-za-volonterstvo-2019/, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju na e-mailu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.