Župni banket Hrvatske župe Sv Čirila, Metoda i Rafaela u New Yorku

Župni banket Hrvatske župe Sv Čirila, Metoda i Rafaela u New Yorku
U Hrvatskoj Župi Sv.Ćirila i Metoda i Sv.Rafaela u New Yorku u nedjelju 23. listopada, poslije Svete Mise koju je predvodio Fra Nikola Pašalić, održan je tradicionalni godišnji župni banket.
 Župljami su se okupili u velikom broju u prekrasnoj dvorani Hrvatskog Centra gdje su se upoznali sa časnom sestrom Mirelom Kurevija koja je prvi put došla u našu zajednicu i Dr Fra Ilko Skoko, profesorom komunikologije na sveučilištu u Mostaru. Među uvaženom gostima  bili su i predstavnici Generalnog Konzulata Republike Hrvatske u NY i predstavnici stalne Misije pri UN Republike Bosne i Hercegovine. Fra Nikola Pašalić blagoslovio je hranu koju su spremali vrsni kuhari cataring companije LaFortuna, čiji su vlasnici hrvatska obitelj Ojdane i Jere Kursar.  
Najavljeni su događaji koji će se organizirati  ovu godinu i sve ono što našu Hrvatsku Zajednicu u NY čini složnom i dobro organiziranom. Uz dobru hrvatsku hranu pila su se i hrvatska vina , koja su za ovu priliku  donirali Association of Croatian American Professionals -ACAP,a koje možete naručit on line shop www.croatianpremiumwine.com.  
Za dobro radpoloženje i glazbu za ples pobrinuo se naš omiljeni hrvatski zabavljač Viktor Šarić. U jednom veselom i pozitivnom ozračju počeli smo novu sezonu i događajima u našem Hrvatskom Centru u NY za koje se posebno treba zahvaliti na odanom trudu i radu našim volonterima koji svaki događaj ,svaki banket i svaku zabavu učine uspješnim. 
Sljedeći je sastanak i osnivanje udruge Hrvatskih Mladih Katolika New Yorka -CCY NY - Croatian Catolic Yoth New York 30. listopada, zatim sljedi Banket - Sjelo Bosanskih Hrvata 3. prosinca, Božićna priredba Hrvatske Škole Kardinal Stepinac NY 11. prosinca,  Božić i Nova Godina, Croatian Festa - Premijera dokumentarnog filma “Ane Mljećka”, promocija hrvatske kulturna baštine, hrvatskih vina i hrane iz Dubrovačkog kraja, 28. siječnja 2023., Stepinčevo 11. veljače, Uskrs, Priredba Hrvatske Škole Kardinal Stepinac za Majčin dan i Župni piknik za Sv. Antu, krizme i prve prve pričesti. 
Prisutni su bili i članovi odbora Hrvatskog Radio cluba u NY , i predsjednica Petre Peša, koji će se potrudit da nas o svim ovim događajima obavijeste subotom za vrijeme emisije na radiju Glas Slobodne Hrvatske koji je iznikao iz naše Hrvatske Župe u NY 1969. 
Živjet daleko od svoga doma, od svoje domovine naša Hrvatska Župa u NY, naša Hrvatska Crkva u NY ,naš Hrvatski Centar u NY i naša Hrvatska Zemlja u NJ je naš Hrvatski Dom. To je mjesto gdje smo svoj na svome.To je mjesto koje nas povezuje, mjesto gdje se družimo, gdje slavimo zajedno i tugujemo, gdje pomažemo jedni druge i radimo za dobrobit naše zajednice i naše DOMOVINE HRVATSKE. To je mjesto gdje kažemo Bog i Hrvati i Bože čuvaj Hrvatsku ali isto i God bless America - Bože blagosovi Ameriku, našu novu domovinu, gdje nam je sve ovo moguće.
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.