Predsjednik Milanović Hrvatima u Santiagu poručio: Ponosni smo na vas

Predsjednik Milanović Hrvatima u Santiagu poručio: Ponosni smo na vas

Tijekom službenog posjeta Čileu, Predsjednik Milanović u ponedjeljak uvečer bio je na svečanoj večeri s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom klubu u Santiagu. U svom govoru podsjetio je hrvatske iseljenike kako je u Hrvatskom klubu u Santiagu bio i prije deset godina, ali da ni tada niti danas nije došao po glasove.

 “Nisam došao po vaše glasove ili političku podršku. Ali, vaša priča je nevjerojatna, nema se s čime usporediti u hrvatskoj povijesti, osim možda s onom hrvatskih iseljenika na Novom Zelandu. Priča o vama je za holivudske filmove. Ponosni smo na vas, barem mi koji o vama znamo više, a ja ću se potruditi da o vama više zna sve veći broj ljudi u Hrvatskoj”, rekao je između ostalog predsjednik Milanović hrvatskim iseljenicima okupljenima na svečanoj večeri.

Zahvalio im je još jednom na pomoći koju su pružili Hrvatskoj kada je bilo najteže. “Hrvatska se branila sama, a onima koji su tada bili s nama to nećemo nikada zaboraviti. Ne govorim to zbog gorčine prema onima koji su bili ravnodušni, već iz osnovne ljudske zahvalnosti. Hvala vam”, zaključio je Predsjednik svoje obraćanje u Hrvatskom klubu u Santiagu te svim članovima hrvatske zajednice u Čileu čestitao Božić i Novu godinu.

 U Hrvatskom klubu okupilo se više stotina članova hrvatske zajednice, a poseban gost svečane večere bio je predsjednik Čilea Gabriel Boric Font s obitelji, koji po ocu također ima hrvatsko porijeklo. I predsjednik Boric Font pozdravio je prigodnim govorom članove hrvatske zajednice, nakon čega je održan i kulturno umjetnički program.

 Predsjednik Republike Hrvatske, ranije u ponedjeljak, posjetio je Čileansko sveučilište (Universidad de Chile) gdje se susreo s rektoricom Sveučilišta prof. Rosom Devés te održao predavanje na temu „Geopolitika i posljedice za ekonomiju“.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.