Podizanjem balona u Ludbregu počeo dosad najbogatiji program Dana županije koji traju do 15. rujna

najava programa dana županije vž

Ovogodišnji Dani Varaždinske županije čini se nikad dulji ni programom bogatiji, ako je suditi po najavi proslave koja se ove godine održava od od 4. do 15. rujna. Na konferenciji za medije 4. rujna, program su najavili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac i savjetnica župana Natalija Martinčević. 

O programu za građane govorila je savjetnica župana Natalija Martinčević. 

- Prošle godine otvorili smo programe prema našim građanima, a ove godine to i nastavljamo. Započinjemo već danas podizanjem balona u Ludbregu, a čeka nas podizanje u Petrijancu i u Varaždinu. Također, čeka nas nekoliko spektakularnih događanja poput FolkoFonije u kojoj sudjeluje preko 500 sudionika, a čiji program traje puna tri dana. Koncert Carmina Burana, u suradnji Varaždinske županije i Grada Varaždina, uz obalu rijeke Drave u kojem sudjeluje preko 320 izvođača te jedna potpuno nova manifestacija „Varaždinska štruklijada“ s čime još jednom pokazujemo koliko truda ulažemo u promociju naših OPG-a i domaće gastronomije.  – naglasila je Martinčević, koja je ujedno pozvala sve žitelje Varaždinske županije na događanja koja su pred nama.

 

 „ Varaždinska štruklijada“, manifestacija koju Varaždinska županija organizira po prvi puta, ove će se godine održati u atriju Županijske palače u subotu 14. rujna. Od  13 do 15. rujna, u Paki će se održavati već tradicionalna manifestacija Dani vrganja i tartufa. Predsjednik Županijske skupštine mr. sc. Alen Runac, najavio je onaj najslužbeniji dio programa.- Kao i svake godine u Katedrali Blaženog uznesenja Djevice Marije održati će se Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije. Ona će biti služena u četvrtak, 5. rujna, u 18 sati. U petak, 6. rujna, u 10 sati će kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju biti položeni vijenci u spomen na sve preminule građane i branitelje Županije, a prije toga odati ćemo počast i pokojnom županu Mlinariću. – rekao je Runac. 

U petak u 17 sati će u HNK-u u Varaždinu biti održana svečana sjednica Varaždinske županije, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Županije za 2019. godinu. Nagradu za životno djelo dobit će Marija Cafuk, jedna od najznačajnijih poljoprivrednica u Varaždinskoj županiji, nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je Željku Krajan i osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ Sveti Ilija, nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Drugoj gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru te Jasni Jakovljević, intendantici HNK u Varaždinu.Župan Varaždinske županije Radimir Čačić najavio je niz kapitalnih projekata čiji će se radovi ovih dana započeti, odnosno za koje će se ovih dana potpisati ugovori s izvođačima.

 

 

- Mnogi drugi u našoj zemlji bili bi sretni da na godišnjoj razini mogu realizirati barem tri takva projekta čija je vrijednost oko 120 od ukupno preko 740 milijuna kuna ugovorenih i realiziranih europskih projekata. U našoj Županiji to je jedan kontinuitet i jako nam je drago da je tako i na to smo ponosni– rekao je Čačić te najavio obilježavanje  početka radova na energetskoj obnovi Minerve čija je vrijednost 82,5 milijuna kuna, a tu su i radovi na Domovima zdravlja u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama ukupne vrijednosti 9,9 milijuna kuna dok će se u petak obilježiti početak radova na obnovi Doma za starije i nemoćne u Varaždinu čija je vrijednost 31,9 milijun kuna. Župan Čačić najavio je i postavljanje skulpture carice Sisi, akademskog kipara Nenada Opačića koje će biti ove subote 7. rujna, nakon čega slijedi program husara koji će već tradicionalno obaviti svoj prijavak županu. 

  

Programi:

 

  1. RUJNA – SRIJEDA

19 sati - podizanje balona LUDBREG, park, Ulica Alojzija Stepinca 16

 

  1. RUJNA. - ČETVRTAK

19 sati - podizanje balona PETRIJANEC, Nogometno igralište

 

  1. RUJNA  – SUBOTA

9 sati -  postavljanje skulpture Opačića u atriju Županijske palače

10 sati - prijavak husara županu – ispred Županijske palače

20 sati – modna revija, atrij Županijske palače

 

  1. RUJNA – PETAK

Dani vrganja i tartufa u Paki

19.30 sati – svečano otvorenje Folkofonije – Kapucinski trg

20 sati – koncert ansambla LADO – Kapucinski trg

 

  1. RUJNA. – SUBOTA

9 – 13 sati – Varaždinska štruklijada, atrij Županijske palača

18.30 sati – Prva Folklorna gala večer – Kapucinski trg

21 sat – CARMINA BURANA – obala rijeke Drave

 

  1. RUJNA  – NEDJELJA
  2. 30 -13.30 sati – DJEČJA FOLKOFONIJA , Kapucinski trg

20.00 sati – DRUGA Folkofonijska večer, Kapucinski trg

 

 

          

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.