„Pivski advent„ oduševio pivoljupce, ali i sve ostale ljude željne dobrog druženja

pivo

Atrij županijske palače bio je danas središnje mjesto svih pivoljubaca, ali i svih onih željnih dobrog druženja. Naime, Varaždinska županija, Turistička zajednica  Varaždinske županije  u suradnji s Udrugom pivara Sjever te pub-om Medinja škrinja organizirala je advent po mjeri pivoljubaca i pivopija, odnosno „Pivski advent“. Tako su svi koji su došli u atrij mogli uživati u pivu od meda i kestena, pšeničnom pivu, dimljenom pivu, pivu s okusom cimeta, jagode, đumbira, a pravi hit bilo je pivo s okusom buče. Događaj su podržali te pivo probali i župan Radimir Čačić te predsjedavajuća Turističke zajednice  Varaždinske županije  Natalija Martinčević.

Prošle smo godine krenuli u organizaciju raznih zabavnih i zanimljivih programa u atriju Županijske palače, s našom potpuno novom turističkom ponudom. Prošlog smo vikenda upriličili prekrasan doživljaj uz ukrašavanje božićnih drvaca s našim mališanima, otvaranje adventskog kalendara koji je ove godine doista atraktivan, s prekrasnim slikama najpoznatijih slikara naive iz naše županije. Programe nadopunjujemo i nadograđujemo, tako da smo odlučili organizirati i ovaj Pivski advent, na čemu zahvaljujem svima koji sudjeluju. Zaista je danas lijepo i zabavno biti ovdje, a osim tradicionalnog kuhanog vina, građanima smo ponudili i nešto drugačiju adventsku priču – rekla je Martinčević.

Predsjednik Udruge pivara Sjever Vjeran Blažeka kao i suvlasnik PUB-a Medina škrinja Domagoj Marić  izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj zanimljivoj turističkoj manifestaciji, dok je „autor“ piva od buče Nenad Kocijan naznačio kako ga veseli što je pivo izazvalo pažnju te se preko četrdeset litara rastočilo u par sati.Vlasnik tvrtke “Varaždinske delicije” Ivan Tomašković, pripremio je gastronomsku ponudu pa su se posjetiteljima nudile i kuhane kobasice, debrecinke, kobasica od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt, a za dobro raspoloženje pobrinuo se i DJ.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.