Hrvatska - Španjolska: Vatreni i dalje mogu biti prvi

Hrvatska - Španjolska: Vatreni i dalje mogu biti prvi

Večeras od 20:45 na rasprodanom Maksimiru pred više od 32 tisuće navijača hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Španjolske, u trećem kolu skupine 4 Lige A Lige nacija. ''Zahvalio bih našim vjernim navijačima koji su kupili sve ulaznice. Da je kapacitet četiri puta veći, stadion bi bio pun. To je za nas najvažnije u ovom trenutku'', poručio je izbornik Dalić.

Za izabranike Zlatka Dalića, koji je objavio popis s ukupno 25 igrača, ovo je treći ogled u skupini, dok je za Španjolce četvrti, ujedno i posljednji. Situacija je na ljestvici takva da objema reprezentacijama u ovom okršaju igra isključivo pobjeda ako žele ostvariti svoje (trenutačne) ciljeve.

Vatreni su na začelju sa samo jednim bodom, ali i dalje mogu završiti prvi i kao pobjednici skupine otići za završni turnir (Final Four). Kako bi se to dogodilo, moraju pobijediti Španjolsku na Maksimiru, a potom i Englesku na Wembleyju u nedjelju 18. studenog.

"Imamo dvije opcije koje su pred nama, da ispadnemo iz Lige nacija ili da budemo prvi. Takva je situacija u skupini. Engleska je pobjedom protiv Španjolske povećala šanse. Ja bih volio da utakmica na Wembleyju odluči o prvom mjestu. To bi bio vrhunac, na tom stadionu smo napravili neke velike rezultate. Ali sutra moramo pobijediti, to je sad najvažnije. Veselilo bi me da na Wembleyju idemo po pobjedu i prvo mjesto u skupini'', rekao je izbornik Dalić jučer na Maksimiru.

U najavljenoj postavi mjesto na lijevom bočnom zauzet će Tin Jedvaj, koji će dobiti priliku ispred Antonija Milića. Podsjetimo, zbog ozljede za utakmicu ne konkurira Josip Pivarić, a od ranije nema ozlijeđenih Borne Barišića i Borne Sose.

Očekivana postava Hrvatske za Španjolsku: Kalinić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Jedvaj - Brozović, Rakitić, Modrić - Rebić, Perišić, Kramarić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.