Hrvatska osvojila drugi Davis Cup u povijesti!

Hrvatska osvojila drugi Davis Cup u povijesti!

Hrvatska je pobjednik Davis Cupa! Dugi put u povijesti naši su tenisači na teniskom krovu svijeta zahvaljujući pobjedi Marina Čilića 7:6 (3), 6:3, 6:3 koju je ostvario protiv Lucasa Pouillea, najbolje rangiranog francuskog tenisača u Lilleu, nakon dva sata i 19 minuta igre pred 25.000 glasnih gledatelja na stadionu Pierre Mauroy.
No, Francuzima ni to nije pomoglo. Nisu uspjeli obraniti naslov, iako su sve pokušali. Marin Čilić je odveo Hrvatsku među deset reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su više od jednom osvojile najstarije momčadsko tenisko natjecanje, koje je u nedjelju u Lilleu otišlo u povijest, a kao posljednji pobjednik ostat će upisana Hrvatska.

Salatara preživjela pad - u komadu je i u pravim rukama

Nakon što je Hrvatska osvojila Davis Cup i naši tenisači proslavili na kratko na terenu, ali i uz šampanjac u svlačionici, uslijedila je svečana ceremonija dodjele medalja i pehara.
Svaki je član hrvatske reprezentacije dobio po medalju i pehar, a vrhunac je bila dodjela velikog, neprelaznog pehara poznatijeg kao Salatara. Nakon što su ga u zrak podignuli tenisači, došao je red na izbornika Željka Krajana. Kad je u zrak podignuo Salataru, ispalo je postolje ovog 118 godina starog pehara. Srećom, uspjeli su ponovno spojiti Salataru. 

Čilić: Ovo je kao u snovima

Ponosan sam na sebe i na cijelu ekipu što smo sve prošli, ovo je kao u snovima!, rekao je nakon veličanstvenog trijumfa Marin Čilić. Ovo je jedan od najljepših trenutaka moje karijere, želim se prije svega zahvaliti svom timu i Borni, koji je ostvario jako puno pobjeda u ovoj sezoni, dodao je. Odigrao sam fenomenalno u petak, to mi je dalo samopouzdanja i za danas. I Pouille je odigrao sjajan prvi set, zaključio je junak Čilić.

Doček na Trgu bana Jelačića od 15 sati uz prijenos na HRT-u

Hrvatska reprezentacija će u zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjeti u 14.20, njihov dolazak na Trg očekuje se u 15 sati. Prijenos sa zračne luke može se pratiti na Četvrom programu HRT-a, a doček na Trgu na Prvom programu HRT-a.

Foto:REUTERS/Pascal Rossigre

.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.