Tisuće navijača dočekalo svjetske teniske prvake!

Tisuće navijača dočekalo svjetske teniske prvake!

 

Hrvatska teniska reprezentacija vratila se u Zagreb nakon što je proteklog vikenda u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1 i po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup. Bila je to velika pobjeda hrvatskih tenisača, ali i povijesna jer se nakon 118 godina gasi format Davis Cupa kakvog znamo. Naime, od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom sa 18 reprezentacija na jednom mjestu i odigravati će se u dosadašnjem terminu finala Davis Cupa, dakle krajem studenog. Tako će u sportskim analima zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900., a hrvatski tenisači posljednji 2018. godine.

Avion u kojem je bila hrvatska reprezentacija dočekao je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih. Hrvatska reprezentacija je odmah posebnim autobusom krenula prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje  je program dočeka počeo u 14 sati, a za sjajnu atmosferu pobrinuli su se Zaprešić boysi i Prljavo kazalište, a program vodi Mirko Fodor.

Pjesmom "Igraj moja Hrvatska" tenisače su dočekali Zaprešić boysi, a potom su hrvatski reprezentativci jedan po jedan dolazili su na pozornicu, a s najviše ovacija popraćen je dolazak prvog hrvatskog reketa Marina Čilića.

-"Bonjur Zagreb," viknuo je Čilić sa smiješkom, te nastavio: "Ovo je strašno, ovo je kao i snova. Hvala vam svima. Pokazali smo svima da smo najbolji."

Nakon hrvatske himne, zapjevali su i tenisači, a Borna Ćorić je poveo pjesmu "Bježite ljudi, bježite iz grada..."

Izbornik Krajan se također okušao kao pjevač. Zapjevao je "Ja sem Varaždinec, Varaždinec, Domovine sin.", tek sada vidim koliko je ovo veliki rezultat, postali smo svjetski prvaci," dodao je Krajan.

I Šibenčanin Franko Škugor dohvatio je mikrofon, a onda se Trgom zaorila dalmatinska: "Dalmacijo, moja ružo procvala," zapjevao je Škugor.

Mate Pavić je dodatno zapalio atmosferu zapjevavši 'Daj Francuze, da se igramo', a za sjajnu atmosferu pobrinuo se i Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta pjesmom 'Mojoj majci'.

Vrhunac je nastao kada su tenisači zajedno sa Zaprešić boysima zapjevali "Neopisivo".

Nakon dočeka na Trgu bana Jelačića hrvatska Davis Cup reprezentacija odlazi na Pantovčak gdje će biti organizirano primanje u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja ih je proteklih dana bodrila u Lilleu. Predsjednica će pritom igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije uručiti odlikovanja Republike Hrvatske.

»Za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske te osvajanja Davis kupa, Predsjednica Republike uručit će odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije,« poručili su s Pantovčaka.

Foto: Screenshot HRT

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.