“Županija na dva kotača” - biciklijada s koje se nakon besplatnog ručka možete vratiti vlakom

TZ VŽ  BICIKLIJADA

Turistička zajednica Varaždinske županije poziva u nedjelju 28. travnja sve bicikliste, uključujući i obitelji s djecom, da se uključe u biciklijadu “Županija na dva kotača”. O tome je bilo riječi na današnjoj press konferenciji na kojoj je predstavljen i projekt ''Razvoj vanjske biciklističke ture'' koji je Županija prijavila na natječaj Ministarstva turizma i za njega dobila 400.000 kuna. Radi se o razvoju cikloturizma kao generatoru dolazaka turista u kontinentalnom dijelu zemlje, za što je Varaždinska županija dobila drugi najveći iznos u odnosu na svih 14 kontinentalnih županija, a znano je i da Varaždin već ima titulu Cyclist friendly cities. Ovom prigodom promovirana je i brošura o razvoju cikloturizma sjevera te ujedno najavljena nedjeljna biciklijada “Županija na dva kotača”.O projektima su u ime Turističke zajednice Varaždinske županije govorili Natalija Martinčević, predsjednica i Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice, a press konferenciji je u ime suizdavača brošure nazočio Željko Pavlek, voditelj marketinga Varaždinskih vijesti. ''Razvoj vanjske biciklističke ture'' oslanja se na najatraktivniju, tzv. vanjsku rutu, koja povezuje Sloveniju s Koprivničko-križevačkom županijom prolazeći podnožjem Ivančice u dužini od 138 kilometara na kojoj je niz turističkih objekata što je čine atraktivnom za cikloturiste.

- Naša Županija je poželjna destinacija, a sljedeće nedjelje, točnije 28. travnja organiziramo biciklijadu “Županija na dva kotača”, time razvijamo cikloturizam, biciklisti su jedni od rijetkih turista koji preferiraju kontinent ispred mora i to je naša velika prednost. Tu smo se jako angažirali i to je potvrdilo Ministarstvo turizma. Naime, prošle godine smo od njih dobili 600 tisuća kuna, Varaždinska županija je postala treća županija u Hrvatskoj koja ima Cyclist mrežu, imamo najveći broj objekata , čak njih 27 koji su uključeni u ovu mrežu. Razvijamo biciklističke rute, obnavljamo postojeće i tu smo dobili velika sredstva, 400 tisuća kuna, najveća sredstva koja smo dobili do sad. U okviru projekta prijavili smo sljedeće aktivnosti izrada prometnog elaborata za signalizaciju cijele tzv. Vanjske rute (od zapada, pa južnom stranom sve do istoka županije: od Cestice, Trakošćana, Lepoglave, Ivanca, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica i u Ludbregu do Bukovca). Prometni elaborati će obuhvaćati i digitalno označavanje pozicijske svakog znaka kako bi se kasnije vodila evidencija svake signalizacijske oznake, zatim signalizacija i info table za gore navedenu rutu, servisni stalci i stalci za bicikle koji će se postavljati uz rutu te skele za prijelaz biciklista će se postaviti na području Malog Bukovca, dvije na rijeci Plitvici, a jedna na rijeci Bednji.

Pozivamo sve ljubitelje prirode, bicikliste da se uključe u ovu lijepu biciklijadu, imamo lijepu rutu i svatko si određuje sam svoju rutu, od 27 kulturnih i prirodnih ljepota i znamenitosti, treba obići samo četiri, dobiju se žigovi i ručak u jednom od ponuđenih restorana. Za sve eone izmorene osigurali smo i prijevoz vlakom svojim kućama – rekla je Natalija Martinčević. Direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini naznačio je kako je cilj održavanja biciklijade popularizacija cikloturizma, ali i upoznavanje Varaždinske županije. Pojedinosti na: https://www.turizam-vzz.hr/en/

- Turistička zajednica Varaždinske županije i Varaždinska županija organiziraju biciklijadu u nedjelju, 28.travnja od 10 do 17 sati. Ne postoji određeni start niti cilj, nego si to svatko sam određuje, a cilj biciklijade je popularizacija postojeće tri i budućih brojnih biciklističkih ruta koje smo idejno ucrtali u kartu Županije. Nadamo se da će mnogi prepoznati ovu vrijednu i zanimljivu biciklijadu, a želja nam je da se kroz 27 zanimljivih turističkih točaka upozna Varaždinska županija.Na svakoj točki dobiva se žig, a s četiri žiga sudionici imaju pravo i na besplatan obrok u jednom od jedanaest restorana. Oni koji se umore mogu se vratiti kući vlakom koji je također besplatan – rekao je Miran Bojanić Morandini. S ciljem povećanja atraktivnosti, vizualnog definiranja i općenito brendiranja nove rute koju ćemo sredstvima Ministarstva turizma i Varaždinske županije urediti ove godine organiziramo nagradnu igru. Autor najoriginalnijeg naziva tzv. Vanjske rute osvaja prigodnu nagradu. Nagradna igra će se provoditi u zadanom vremenu na službenom Facebook profilu TZ Varaždinske županije – zaključio je Bojanić Morandini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.