Međimurje ponovo domaćin državnog prvenstva u mažoret plesu

Državno prvenstvo u mažoret plesu

Proteklog vikenda u Murskom Središću održano je 23. državno prvenstvo  u mažoret plesu u organizaciji Udruge mažoretkinja Mursko Središće i Hrvatskog Saveza amaterskih mažoret timova (HRSAM). U 4 dobne kategorije i u 12 plesnih disciplina, ljepotu plesa i plesnog pokreta pokazalo je čak 734 natjecateljica i natjecatelja u solo, duo i timskim disciplinama. „Mnogo je sati rada i truda uloženo u ova tri dana, a naša želja da sve natjecateljice i natjecatelji uživaju plešući svoje koreografije te da u ova tri dana stvore i nova prijateljstva. Hvala Hrvatskom savezu amaterskih mažoret timova koji su nam omogućili da upravo u Murskom Središću bude 23. državno prvenstvo“, rekla je predsjednica Udruge mažoretkinja Mursko Središće Lara Podgorelec.

Na službenom otvaranju državnog prvenstva u mažoret plesu, natjecateljima iz 20 gradova iz cijele Hrvatske, sreću je poželio i međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je ponosan što je Međimurje ponovno odabrano da bude domaćin državnom prvenstvu u mažoret plesu. „Nakon održanog državnog prvenstva u Čakovcu 2011. godine, sretan sam što ste ponovno kod nas, a posebno mi je drago što upravo u Međimurju imamo i 2 osobe koje su u Hrvatskom nacionalnom timu, a to su Bernard Barač i Katarina Jančec koje su uzor brojnim natjecateljima diljem Hrvatske, ali i Europe. Dobro došli i uživajte u svakom trenutku koji ćete provesti prikazavši vaše koreografije“.

Gradonačelnik grada Murskog Središća Dražen Srpak, rekao je kako dosad Mursko Središće nije bio domaćin ovako prekrasnom plesnom i po broju sudionika velikom natjecanju te je poželio mnogo uspjeha i sreće svim natjecateljicama i natjecateljima.

U tri dana natjecanja, moglo se vidjeti različitih rekvizita, emocija, marširajućih parada, tradicionalnog mažoret plesa, a ujedno i kreativnih scenskih koreografija u koje je uloženo mnogih sati rada. Hrvatski savez u mažoret plesu i ove je godine pred brojnom publikom u tri dana natjecanja u Murskom Središću pokazao ono najbolje što hrvatski mažoret ples predstavlja u Hrvatskoj, Europi i Svijetu, a u kojem hrvatske natjecateljice već dugi niz godina osvajaju zlatna, srebrna i brončana odličja.  „ Prikazano je mnogo prekrasnih koreografija, mnogo prijateljstva je sklopljeno, a nadam se da ste svi ponosni onime što se pokazali. Čestitke svima i veliko hvala našim domaćinima“, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza amaterskih mažoret timova Frano Herendija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.