dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

Prijave na deveti Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira za recikliranje, otvorene su do 9. ožujka, a prijaviti se mogu sve osnovne škole u Hrvatskoj. Deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u vrijednosti od 10.000 kuna, a ove godine dm je uveo i dvije nove kategorije s nagradom od 3.500 kuna.

„Već devet godina zaredom provodimo eko akciju Zeleni korak kako bismo potaknuli što veći broj djece da paze na okoliš i aktivno doprinesu njegovoj zaštiti. Očuvanje okoliša izazov je kojemu se moraju posvetiti svi ljudi na planetu, a dm kao predvodnik u području održivih praksi želi doprinijeti stvaranju osviještenih generacija koje će od malih nogu razvijati održive navike i svijest o važnosti očuvanja okoliša. Maleni ekolozi koji, uz pomoć svojih roditelja, učitelja i ravnatelja,svake godine marljivo prikupljaju stari papir za recikliranje velika su nam inspiracija i posebno nas raduje što nam se svake godine pridruži sve veći broj škola i učenika. Pozivam sve osnovne škole u Hrvatskoj da se u što većem broju uključe u eko akciju Zeleni korak i zajedno s nama doprinesu očuvanju prirode i edukaciji mališana te cijele zajednice“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Osim škola koje prikupe ukupno najviše papira po broju učenika dm će ove godine za „Prvizeleni korak“ nagraditi školu koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja je prikupila najviše staroga papira u odnosu na druge škole prema istom kriteriju. Novost je i kategorija „Najveći zeleni korak“ u kojoj će biti nagrađena škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira koju je prikupila prošle godine, također prema kriteriju broja učenika.

Od 2012. godine kada su učenici prvi puta prikupljali i reciklirali stari papir, u eko akciji Zeleni korak sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su u osam godina prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od46.500 stabala.

Detalje o prijavama na eko akciju Zeleni korak potražite na dm-ovoj internetskoj stranici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.