Današnje stanje oboljelih od koronavirusa u RH

BOŽINOVIĆ

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 53 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.145, a nema novih umrlih osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite,objavio je HRT.https://vijesti.hrt.hr/633829/koronavirus-najnovije-informacije-14

Danas je 140. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj i u protekla 24 sata imamo 53 pozitivne novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 3775 pozitivnih osoba od početka epidemije,  rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

Prosječna dob bolesnika je 47,4 godine. Od jučer nema umrlih osoba, na respiratoru su četiri bolesnika, a hospitaliziranih je 132. Aktivnih slučajeva je 1145, otpuštenih iz bolnice je 17, a oporavljenih kod kuće je ukupno 1620.
Ukupno je do sada testirano 94.175 uzoraka. Ministar zdravstva je izvijestio da je zbog tehničkih poteškoća u Istarskoj županiji došlo do poteškoća u upisu novooboljelih bolesnika. Danas je jasno da je taj broj nula, no za jučerašnji dan Beroš je zatražio pismeno izvješće.  - Potpuno je jasno i vidljivo da nastavljamo naš suživot s virusom, on je nadalje među nama i moramo biti oprezni, poručio je Beroš.

Do sada je od početka epidemije u Hrvatskoj umrlo 119 osoba.  Prema podacima županijskih stožera pristiglima do podneva, najviše novih slučajeva zaraze koronavirusom je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 13. Slijedi Zagreb s 12 novozaraženih, a Vukovarsko-srijemska županija ima ih 11. U Osječko-baranjskoj 8 je novih slučajeva, Brodsko-posavskoj 5, Primorsko-goranskoj 4, Zadarskoj 3. Dobre vijesti stižu iz Istre, gdje nema novozaraženih. Nakon što je jučer u domu za starije u Umagu zabilježeno 12 slučajeva zaraze, svi sinoć testirani uzorci uzeti u domu negativni su. Jedina županija u Hrvatskoj koja nema ni jedan aktivni slučaj zaraze je Koprivničko-križevačka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.