Philips i UNICEF : Donacija zaOpću bolnicu u Sisku i Dom zdravlja u Petrinji

Philips i UNICEF : Donacija zaOpću bolnicu u Sisku i Dom zdravlja u Petrinji

 

Kako bi podržalaUNICEF-ove napore u pružanju pomoći zdravstvenim ustanovama u Sisačko-moslavačkoj županijikoje su pogođenepandemijom bolesti COVID-19, ali i razornim potresima koji su se dogodili krajem prošle godine, tvrtka Philips Hrvatska jeu partnerstvu s tvrtkomIceberg International Trading donirala UNICEF-u ukupno šest prijenosnih monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. UNICEF će monitore donirati Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku i Domu zdravlja u Petrinji. Prijenosni monitori za praćenje vitalnih funkcijaomogućuju neprekidno praćenje stanja pacijenata, biloda se nalaze u krevetu ili u transportu, a opremljeni su  i cijelim nizom podesivih kliničkih vrijednosti.

Prilikom primopredaje donacije bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice izjavio je: „U razornom potresu od 29. prosinca 2020.OB „dr. Ivo Pedišić” pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veću razinu zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni UNICEF-u i tvrtki Philips na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo, ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati.“

Koliko je važno kontinuirano doprinositi zdravstvenoj zaštiti društva te brinuti o zajednici naglasio je i Miroslav Šaban, direktor za odnose s vladom i javnim institucijama tvrtke Philips u središnjoj i istočnoj Europi te Rusiji: „Situacija izazvana novim koronavirusom predstavlja golemi izazov za sve one koji rade u sustavu zdravstvene zaštite, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku svijeta. Osim toga, potres koji se dogodio krajem prošle godine dodatno je značajno opteretio lokalne zajednice i zdravstvene ustanove“, istaknuo je Šaban te dodao: „Neumorno radimo na pružanju podrške zdravstvenim radnicima kako bismo im omogućili pristup rješenjima za preglede i praćenje pacijenata na daljinu. Trenutno je više nego ikada prijebitno prepoznati i prihvatiti važnost digitalizacije zdravstvenih usluga te razumjeti snagu solidarnosti i zajednice. Također bih želio istaknuti koliko Philips cijeni napore svih zdravstvenih radnika, nevladinih organizacija i svih onih koji doprinose zdravstvenoj zaštiti cjelokupnog hrvatskog društva!“

S ciljem zaštite djece i njihovih obitelji, UNICEF je uključen u jačanje sustava zdravstva još od početka krize u Sisačko-moslavačkoj županiji te kontinuirano radi na unaprjeđenju zdravstvenih usluga. UNICEF je zdravstvenim ustanovama u ovoj županiji donirao zaštitnu opremu (kombinezone, vizire i maske) kako bi se lakše nosile s posljedicama pandemije, a u suradnji s partnerima i donatorima, osigurao je i dva kontejnera za Dom zdravlja u Sisku i četiri kontejnera te profesionalnu medicinsku opremu za Opću bolnicu “dr. Ivo Pedišić”u Sisku. Osim toga, UNICEF je s više od 360.000 kuna podržao i rad Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, jedine udruge u sustavu socijalne skrbi u ovoj županiji koja pruža pomoć djeci s teškoćama i njihovim obiteljima.

 

„Jedna od naših prioritetnih zadaća u krajevimapogođenima potresom jest pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga djeci i obiteljima. Donacije naših korporativnih donatora uvelike nam pomažu u postizanju tog cilja jer samo objedinjavanjem naših resursa, iskustava i znanja možemo postići maksimalan učinak. Željela bih ovom prilikom od sveg srca zahvaliti tvrtki Philips, čija će donacija pomoći u podizanju standarda zdravstvene zaštiteu ovim zahtjevnim vremenima, za stanovnike Sisačko-moslavačke županije koji trebaju našu kontinuiranu podršku kako bi se oporavili od tako traumatičnog događaja“, dodala je Regina Castillo, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj.

Na vrijednoj donaciji zahvalila je Renata Stanešić, v.d.ravnateljice Doma Zdravlja Petrinja: „Vjerujem da će ova donacija uvelike pomoći radunaše pedijatrijske ambulante i tako povećati kvalitetu zdravstvene skrbi za djecu s područja Gline i Topuskog. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu primijetiti da u ovoj strašnoj nevolji koja nas je zadesila ipak nismo sami i da još uvijek ima onih koji misle na nas i svjesni su činjenice da nama i dalje treba pomoć, iako su prošla već tri mjeseca od potresa, i da će nam pomoć još dugo biti potrebna.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.