Beroš: Balans između restrikcija i normalnog života; Uvode se nove mjere

Beroš: Balans između restrikcija i normalnog života; Uvode se nove mjere

Broj od 6310 novozaraženih doista je visok, no nije iznenađujuć, rekao je nakon sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš. Kao glavne razloge navodi prisutnost visokozarazne delta-varijante virusa, hladnije vrijeme, ali i činjenicu da građani nisu bili dovoljno savjesni. Zdravstveni sustav trenutačno nije preopterećen, ali broj će zasigurno rasti i potrebno je reagirati, kaže Beroš te je za sutra najavio novi set protuepidemijskih mjera.

Unatoč trenutačno povećanom interesu, istaknuo je kako kasnimo s cijepljenjem protiv COVID-a.

Ministar je izjavio kako je spremna i Arena Zagreb. Nitko u svijetu nije bio spreman na ovakve događaje, kaže. Neću niti govoriti koje slike i scenariji su nam na pameti, zato smo molili naciju da se cijepi, ističe. 

- Ne znam točan datum, ali Arena se može upogoniti u svakom trenutku u kojem procijenimo da je to potrebno. Što se tiče Splita, daleko smo od popunjenosti kapaciteta, ali čekat će ono što može čekati, rekao je Beroš. 

Moramo biti svjesni svi skupa da je tih 40 i nešto posto necijepljenih rezervoar za širenje virusa. Imamo zarazniju varijantu u odnosu na prošlu godinu, moramo biti spremni. Preboljeli i oni koji su cijepljeni su zaštićeni, dodaje i ponavlja kako je najbolji izlaz iz ove krize cijepljenje.

Ne moraju ljudi meni osobno vjerovati, neka vjeruju struci, istaknuo je.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/beros-pokusat-cemo-postici-banals-izmedu-restrikcija-i-normalnog-zivota-3372450

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.