U Hrvatskoj je danas 453 novooboljelih od virusa SARS CoV 2

U Hrvatskoj je danas 453 novooboljelih od virusa SARS CoV 2

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 453 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva ukupno 21.581. Među njima je 2.300 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 326 pacijenata. Preminulo je 47 osoba, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH.  

U Hrvatsku je danas stiglo 50 tisuća doza Pfizerova cjepiva za djecu od 5 do 11 godina. Cijepljeno je na milijune adolescenata u svim zemljama svijeta i taj broj raste iz dana u dan. Preliminarne studije pokazale su da mladi itekako dobro reagiraju i imaju dobar imunosni odgovor. Komplikacija cjepiva u toj dobnoj skupini - nema, kazao je u emisiji Studio 4  HRT-a prof. Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije.

- U jednom trenutku, a nadamo se da to može biti i s ovom varijantom virusa, na proljeće - može se postići jedna uravnoteženost između zaraženosti i patogenog potencijala koji bi trebao biti niži pa da uđemo u mirniju fazu koja ne bi punila bolnice a koja bi nas uvela u suživot s virusom i na neki način izvela iz krize, zaključio je Mićović.  

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.