Na području Gospića situacija se normalizira

Na području Gospića situacija se normalizira

Nakon obilnih oborina, na širem gospićkom području smiruje se situacija. U posljednja dva dana izlile su se iz korita rijeke Novčica, Bogdanica i bujica Tisova. U Gospiću je stanje pod kontrolom. 

Jučer je bilo pet prijava za intervencije vezano za ispumpavanje vode iz podruma i gospodarskih objekata. Zbog intenzivnih se oborina u nekim izvorištima voda zamutila pa nije za piće.

- Situacija se potpuno sredila i smirila, od nedjelje navečer dogodilo se nešto dobro, došlo je do zahladnjenja, sad je negdje oko 0 stupnjeva u Gospiću, rijeka Novčica je u padu i to do 5 centimetara na sat. Takvo je stanje od sinoć kada su dežurne službe već znale da će se ovakav scenarij dogoditi, sve ceste koje su bile pod vodom sve je to sada suho, izvještava novinar Hrvoje Matejčić za HTV-ovu emisiju "Studio 4".

Novinar kaže kako se voda povukla, ali da je bujična voda koja se spušta niz Velebit trenutačno najveći problem za građane Gospića, ali i okolice.

- Nije bilo potrebe za intervencijom nikakvih službi, još sinoć su na terenu bili vatrogasci ukoliko bi trebalo, međutim ljudi imaju svoje vlastite pumpe i iz podruma ispumpavaju vodu, već su navikli na ovakve scenarije, pogotovo kad znaju da dva dana kiša pada ili nagli porast temperature, a toga je bilo proteklih dana i na Velebitu kada je došlo do kopnjenja snijega, onda se voda naglo diže, puno je spilja koje se dolje potope i nema se gdje ta voda gutati. U tom trenutku svi znaju da je scenarij da dolazi do potapanja ulica podruma i gospodarskih objekata, dodaje Matejčić.

Jučer je bilo pet prijava za intervencije vezano za ispumpavanje vode iz podruma i gospodarskih objekata. Neke su ceste neprohodne. Najteže je u Ličkom Novom, a u Pazarištima se situacija smirila. Zbog intenzivnih se oborina u pojedinim izvorištima povećala mutnoća pa voda nije za piće.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/na-podrucju-gospica-situacija-se-normalizira-4311113

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.