Uspješna vatrogasna vježba VZO Breznički Hum za Svijet bez požara

Uspješna vatrogasna vježba VZO Breznički Hum za Svijet bez požara

Vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara, koju su izveli vatrogasci VZO Breznički Hum na prostorima njihove osnovne škole u mjesecu svibnju, humski su vatrogasci raznim manifestacijama obilježili mjesec zaštite od požara. Nastavljajući svoje aktivnosti, čak i izvan granica Hrvatske u Sloveniji i Austriji, odradili su ono najvažnije za operativnu spremnost - pokaznu vježbu i pokazali brigu za one najmlađe na kojima Svijet ostaje.
Tako je prošli petak 10. lipnja na znak uzbune VOC-a JVP Varaždin održana pokazna vježba nazvana „Škola 2022.” u koju bilo uključeno 14 vatrogasaca DVD Breznički Hum, DVD Radešić i DVD Šćepanje.
Dolaskom na prostor osnovne škole Breznički Hum učenicima je dan znak za uzbunu te je izvršena hitna evakuacija iz prostora škole na sigurno mjesto. Nakon evakuacije vatrogasci su krenuli s gašenjem požara unutarnjom i vanjskom navalom ulaskom u prostor i oko škole. Prilikom pretrage prostora pronađena je jedna ozlijeđena osoba koja je spašena hitnom intervencijom.
Uspješno izvedenu vježbu promatrali su učenici i nastavnici škole kakao bi vidjeli kako se treba ponašati i postupati ukoliko dođe do incidentnog događaja i ugroze na prostorima škole. Po završetku vježbe vatrogasci su u događanje uključili i svoje mlađe članove koji pohađaju školu, pa su tako članovi vatrogasnog podmlatka svojim vršnjacima i nastavnicima pokazali da i oni vješto rukuju vatrogasnom opremom, izvodeći nekoliko vježbi i prezentirajući vatrogasne čvorove.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.