Prolaz Nikole Hallera od sada je za automobile jednosmjeran iz pravca Ulice Vladimira Nazora prema Trenkovoj ulici

Prolaz Nikole Hallera od sada je za automobile jednosmjeran iz pravca Ulice Vladimira Nazora prema Trenkovoj ulici

VARAŽDIN - Postavljanjem vertikalne i horizontalne prometne signalizacije završeni su opsežni radovi na uređenju, odnosno izvanrednom održavanju Prolaza Nikole Fallera u Varaždinu. Riječ je o spoju dviju vrlo važnih prometnica u Varaždinu, Ulice Vladimira Nazora i Ulica Baruna Trenka.

Radove u vrijednosti 600.000 tisuća kuna izvodilo je poduzeće COLAS Hrvatska d.d., a financirani su u potpunosti iz sredstava gradskog proračuna. Izvedeni radovi obuhvatili su rekonstrukciju kolnika, odvodnju oborinskih voda s prometnice te nogostupa na tom dijelu ceste. Obavljeni su i radovi na iskopu postojeće konstrukcije ceste, izveden nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, uređena je oborinska odvodnja te je asfaltiran kolnik novim nosivim i habajućim slojem asfalta.

Novost je i to što je projektom predviđena nova regulacija prometa. Ulica je sada za automobile jednosmjerna iz pravca Ulice Vladimira Nazora prema Trenkovoj ulici, a biciklistima je omogućeno kretanje i u suprotnom smjeru, označenom biciklističkom stazom. Nova prometna regulacija bit će propisno označena, a sudionici prometa se pozivaju na povećani oprez.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.