Varteksov Modabus kreće put Koprivnice, Osijeka i Vukovara, a zatim duž obale i na otoke

Varteksov Modabus kreće put Koprivnice, Osijeka i Vukovara, a zatim duž obale i na otoke

Na parkiralištu ispred varaždinske Arene u utorak je predstavljen prvi Modabus, putujuća trgovina tvrtke Varteks, kojom će nekadašnji tekstilni div, a današnja tvrtka koja zapošljava 1050 radnika ponovno pokušati zaživjeti u svakom gradu lijepe naše pa čak i na otocima . Njegova zadaće neće biti samo promotivne naravi već će poput nekadašnje putujuće trgovine približiti asortiman Varteksa njegovim kupcima tako da će kroz direktni kontakt s kupcem kroz promocije, modna događanja i revije, ali i mogućnost isprobavanja modela na licu mjesta prije svega poboljšati internet prodaju.
Autobus su uz predsjednika uprave Nenada Bakića razgledali varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, a priključili su se i nogometni izbornik Zlatko Dalić i intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević i predstavnici brojnih medija.
- Ovaj autobus će biti i platforma za modna događanja kakva se uglavnom održavaju u Zagrebu. Varteks će uz svoje modne kolekcije, ponuditi kupcima uzbudljiv modni doživljaj i omogućiti drugim i hrvatskim dizajnerima da iskoriste naš koncept za predstavljanje svojih kolekcija. Prva turneja ići će od Koprivnice preko Osijeka do "grada heroja"do Vukovara, tamo gdje je Varteks prije imao dućane, a trenutno ih nema. Ići ćemo i tamo gdje nismo prije bili. Ići ćemo čak i na otoke.

Imat ćemo jedan koncept prodaje u autobusu, ali ne fizičke prodaje, nego ćete uz pomoć modnih savjetnika odabrati model koji vam pristaje.Dobit ćete sliku samog sebe primjerice u odijelu, a nakon toga dobivate link na WhatsAppu ili e-mailu za taj isti model ili odijelo. Drugi koncept je klasični outlet, a treće je modno događanje - rekao je Nenad Bakić, predsjednik uprave Varteksa na objasnio - Inspiracija za autobus je koncept kojeg je imao Tivar između dva rata. Želimo pokazati da se hrvatska modna industrija može nositi s uvoznim brendovima, ne samo sa suvremenom i kvalitetnom odjećom, nego i atraktivnijim tržišnim pristupom. To se nekada zvala ambulantna prodaja. To su bili mali kamioneti koji su išli po manjim mjestima i prodavali su odijela na licu mjesta. U međuvremenu je bilo svega dva pokušaja istog koncepta, ali mi smo to odlučili napraviti na jednoj višoj suvremenijoj razini - rekao je Bakić i dodao da je jedan od ciljeva postati platforma za reetabliranje hrvatske modne industrije koja je krahirala pod uvozom velikih svjetskih marki koje su često značajno niže kvalitete nego hrvatski modni brandovi.
- Želim vidjeti stabilnu tvrtku, tvrtku koja više ne ovisi o lohn poslovima o kojima ovisi danas. To su poslovi gdje mi proizvodimo odjeću za najbolje svjetske marke, a oni nam plaćaju samo naš rad. Zarada u tome je vrlo mala, a ono što mi želimo je reetabliranje Varteksa kao brenda i Varteksa koji prodaje svoja fantastična odijela utemeljena u kvaliteti koju isporučujemo drugim svjetskim markama jer šijemo za njih, ali i s najboljim europskim i svjetskim materijalima, kao i atraktivnim krojevima. U zadnje nas vrijeme predstavljaju razni modni ambasadori – Mate Rimac, Alan Sumina, Davor Bruketa...pokazujemo da možemo isporučiti proizvod koji je isti kao Bossov ili proizvod Ralpha Laurena, samo što na tom proizvodu ne pišu ta imena, već piše Varteks – zaključio je Bakić.
Gradonačelnik Ivan Čehok razgledao je modabus i isprobavao modele odijela te pohvalio ideju modabusa ovim riječima:

- Ovo je ideja koja će Varteksu osigurati budućnost i pomoći da ostane ne samo vodeća tekstilna industrija na ovim prostorima, jer je to po količini i kvaliteti proizvodnje oduvijek i bio, nego i vodeća modna industrija, i središte hrvatske mode.Time to postaje i grad Varaždin i dobro je da su ideje oporavka Varteksa kao tvrtke, napredovanja na tržištu, osvajanje novih tržišta, stabilizacije tvrtrke su povezane s Varaždinom, a i na stražnjem ogledaliu busa je natpis „Varaždin – grad dobrih odijela”. Varaždin je stvarno bio središte hrvatske mode i mislim da to ponovo može postati. Moda je uvijek i dio kulture i ako želimo biti grad nekih novih umjetničkih i kulturnih nastojanja, onda treba uključiti i modu, a samim time će to biti i Varaždin - rekao je gradonačelnik Čehok, koji je naglasio da je Grad Varaždin uvijek bio spreman pomoći posrnulome divu, a danas s novom upravom on je na putu povratka i to je najbolje što mu se moglo dogoditi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.