Ženska klapa FA Linđo u atriju Kneževa dvora održala koncert dostojan rođendanskog slavlja

linđo

Ženska klapa FA Linđo sinoć je, 12. kolovoza, svoj dvadeseti rođendan proslavila prigodnim svečanim koncertom u atriju Kneževa dvora za koji se očekivano tražila karta više. Bila je to glazbena svečanost dostojna rođendanskog slavlja. 

Članice klape, Lina Ivanković, Ana Bačić Vukota, Luči Carević, Paula Lazarević, Margarita Dundić, Fani Favro Bukvić, Marija Puljić i Ivela Matičević, pod vodstvom Vedrana Ivankovića, izvele su pažljivo osmišljen rođendanski program s mnoštvom odabranih narodnih pjesama u prvom dijelu programa te evergreena hrvatske pop i zabavne glazbe, poput pjesama Lula starog kapetana Đela Jusića i Tvoja barka mala Nikice Kalogjere, u drugom dijelu večeri, a na pozornici se klapi pridružio i Linđov orkestar. Neskriveni entuzijazam i ljubav za dalmatinsku klapsku pjesmu i dalje su prepoznatljive kvalitete nastupa linđovki, kao i velika volja za očuvanjem i unaprjeđenjem kulturne baštine kroz pjevanje narodnih napjeva. Sve to ih nesumnjivo svrstava u sam vrh, na ponos svog matičnog ansambla i grada iz kojeg su potekle. 

Ženska klapa FA Linđo iza sebe ima niz samostalnih koncerata, nastupa na brojnim festivalima, koncertima, susretima klapa i natjecanjima u Hrvatskoj i Europi te preko trideset nagrada s raznih festivala, a čak devetnaest s najprestižnijeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te zlatno odličje s 13. Međunarodnog festivala zborskog pjevanja u talijanskoj Veroni. Osnovana u veljači 2000. godine na inicijativu plesačica ansambla, vođenju klape se posvetio tadašnji član glazbenik ansambla, a današnji uspješni i nagrađivani klapski voditelj i voditelj zbora ansambla, Vedran Ivanković. Mnogobrojni uspjesi i oko šest stotina održanih nastupa mnogo govore o prepoznatoj kvaliteti njihovog rada, kako od strane publike, čije su miljenice od samih početaka, pa sve do glazbenih kritičara.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.