Dođite u Vinski grad, uživajte u kušanjima vina i budite odgovorni

Dođite u Vinski grad, uživajte u kušanjima vina i budite odgovorni

Iako se zbog pandemije koronavirusa varaždinski Špancirfest ove godine preselio u online sferu to se nije dogodilo i Vinskom gradu koji je zahvaljujući pandemiji dobio najljepšu gradsku kulisu smjestivši se u eksterijer  Staroga grada Varaždina te omogućio posjetiteljima da uz držanje distance na otvorenome uživaju u kušanju onog najboljeg s hrvatske vinske karte.

Saša Špiranec publicist i promotor vina, kao vrhunski profesionalac i jedan od najvećih vinskih znalaca u Hrvatskoj, ovogodišnji je svoj pristup vinskom gradu prilagodio epidemiološkim mjerama. Visoko profesionalnim pristupom želi održati kontinuitet priredbe koju je otpočeo prije pet godina, a koja ujedno predstavlja i jednu od najboljih promocija hrvatskih vinskih regija i nekoliko svjetskih vina, neposredno, širim masama ljubiteljima vinske kapljice.

O ovogodišnjem Vinskom gradu i njegovoj koncepciji Saša nam je rekao: - Prilagodili smo se svim zahtjevima Stožera. Zbog pandemije smo izašli iz prostora palače Sermage da bismo na većem prostoru mogli poštivati distancu. Imamo ukupno 20 izlagača ali neki imaju po dvije lokacije. Pola naših izlagača dolazi iz ovoga kraja Bregovite Hrvatske – Zagorja i Međimurja, dok je druga polovica iz Savonije, Dalmacije i Istre. Iz uvoza dolaze nam vina iz Čilea, Argentine, Italije, Slovenije .

Vinski grad je na širokom prostoru uz Stari grad Varaždin, sve je otvorenom poštujemo sve epidemiološke mjere, na ulazu su dezinfekcijska sredstva, bilježimo posjetitelje, osoblje koristi maske i nadamo se da će uz odličnu atmosferu posjetiteljima u Vinskom gradu biti ugodno. Ovogodišnje druženje s vinima organizirano je uz podršku Turističke zajednice Grada i Grada Varaždina u terminu od 21. do 30. kolovoza.

Sašin Vinski grad se po tradiciji održava u srpnju u Puli za vrijeme Pula Film Festivala, u kolovozu u Varaždinu za vrijeme Špancirfesta, te u rujnu u Vinkovcima za vrijeme Vinkovačkih jeseni.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.