U Požegi završio Aurea Fest: Od tamburaša i snaša pa do džezera…

U Požegi završio Aurea Fest: Od tamburaša i snaša pa do džezera…

Svjetla Aurea Festa su ugašena. Središnji požeški trg pozdravio se s gostima trodnevne tradicionalne glazbene manifestacije koji se svake godine održava koncem kolovoza. Posljednja je večer bila namijenjena ljubiteljima džeza koje je zabavljao ponajbolji hrvatski amaterski jazz orkestar – Big Band Požega uz goste.

 

 Na Zlatnim žicama Slavonije, najdugovječnijem tamburaškom festivalu održanom dan prije, predstavljena je 21 nova tamburaška skladba. Uz doajene ovog tradicionalnog slavonskog glazbenog izričaja upoznali smo i nova imena, a sve je prošlo u skladu s uvjetima prilagođenima epidemiološkim mjerama.Nastupili su Ana Baketarić, Slavonske lole, Ćiro Gašparac, Viktorija Kulišić Đenka i drugi. 

Aurea Jazz Fest je otvorio Damir Kukuruzović Django Group, a za kraj dobre vibracije širio je Dino Dvornik Tribute 

Festival je izravno prenosila Hrvatska televizija i Hrvatski radio, a uslijedio je i vatromet te posebni program Šime Jovanovca – Šimunovo, kojim je obilježio 55 godine karijere.

Običaje i kulturnu baštinu Slavonije predstavila su brojna kulturno-umjetnička društva iz svih pet slavonskih županija, a festival je otvorio gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić. - Hvala vama koji čuvate ovu prekrasnu slavonsku tradiciju, njegujete običaje za mladost koja je pred nama. Nadam se da ćemo ova tri dana uživati na najljepšem trgu u najljepšem gradu, među najboljim ljudima. – izjavio je Puljašić. 

Titulu najgizdavije Šokice ove je godine ponijela Ivana Bošnjak iz KUD-a Seljačka sloga Gradište, prva pratilja je Nikolina Jugović iz KUD-a Cernik, dok je druga pratilja Dijana Klarić iz KUD-a Šijaci Biškupci. Požežani mogu biti zadovoljni ponuđenim, program se pratio s terasa okolnih ugostiteljskih objekata, a mnogi su i zaplesali. I vidimo se – nagodinu!

 

 FOTOGRAFIJE: Slobodan Kadić - Aurea Fest

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.