Drugi festival „Svi zaJedno hrvatsko naj“ u Vukovaru u tri dana okupio više od 10.000 posjetitelja

KONCERTI VUKOVAR

Koncertnim spektaklom Miroslava Škore sinoć je zatvoreno drugo izdanje jedinstvenog festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "Svi zaJedno hrvatsko naj"u Vukovaru. Festival, kojeg su ove godine pohodili i visoki državni dužnosnici, uključujući i Kolindu Grabar Kitarović, Predsjednicu RH tijekom tri dana posjetilo je više od 10 tisuća posjetitelja.

Više od tuisuću sudionika, umjetnika, glazbenika, predstavnika najzanimljivijih manifestacija i atrakcija iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, sudjelovalo je u ovogodišnjem programu ovog jedinstvenog i jedinog hrvatskog festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija. Ovogodišnji su program obogatile i dječje predstave u suradnji s Ogulinskim festivalom bajke, a iznenađenje je bio i poseban program uličnih zabavljača i svirača, te brojni nastupi plesnih klubova, uz plesne točke u kojima je sudjelovalo preko 160 sjajnih plesača. Šetnjom po Vukovaru, brojni posjetitelji mogli su doživjeti dio atmosfere pojedinih turističkih manifestacija koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Pozitivne vibracije i odlična atmosfera uz atraktivne programe, pretvorili su Vukovar u mjesto susreta različitih kultura, gastronomije i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine, povezujući Hrvate iz domovinske i iseljene Hrvatske, uz prezentaciju kulturne baštine nacionalnih manjina, ali i susjednih država.

Glazbene atrakcije koje su obogatile ovogodišnji program uključile su neizostavni poznati dječji zbor iz Vukovara – Vukovarske Golubiće, veliki rock koncert Prljavaca, Jure Stublića i grupe Film, Jurice Pađena i benda Aerodrom, etno bendova Kries i Lipe, uz veliko finale i slavonske ritmove Miroslava Škore u sportskoj dvorani Borovo.

„Bolji koncert nismo mogli izabrati za završetak drugog izdanja našeg Festivala. Još sam pod dojmom i prepun pozitivnih emocija od riječi koje je Škoro uputio Vukovarcima s pozornice na velikoj koncertnoj završnici Festivala. Festivalom "Svi zaJedno hrvatsko naj". Naš je Festival ove godine nadmašio sva očekivanja sa svim svojim aktivnostima i rekordnom posjetom. Ponosan sam da mogu kazati da ovaj Festival istinski potiče i poziva na zajedništvo ne samo u gradu Vukovaru, već i u cijeloj Lijepoj našoj“, kazao je ponosno Zadranin Aleksandar Kovačević koji je ujedno i autor projekta "Svi zaJedno hrvatsko naj" i producent istoimenog Festivala koji se već druge godine održao u Vukovaru. Škoro je, inače, sinoćnjim koncertom na vukovarskoj pozornici započeo i svoju slavljeničku turneju povodom 30. godina uspješne karijere, a organizatori Festivala "Svi zaJedno hrvatsko naj", uputili su mu poziv da postane počasni ambasador Festivala, te se tako pridruži ambasadorima nadbiskupu đakovačko-osječkom, mons. Đuri Hraniću, glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću i izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

U organizacijskom timu Festivala, uz veliku podršku iz Grada Vukovara, na čelu s gradonačelnikom Penavom, ključnu su ulogu imali producenti agencije Organizatori bez granica, koji su ovaj Festival doveli u Vukovar, te nisu skrivali ponos i oduševljenje. „Presretan sam i preponosan. Ne mogu izraziti tu emociju koja je vladala ova tri puna dana u Vukovaru. Pjesma, ples, veselje, grad je bio prepun dobrih vibracija. Vukovar to zaslužuje! Vidimo se u Vukovaru u svibnju 2020. s još raskošnijim programom Festivala "Svi zaJedno hrvatsko naj", zaključio je Silvije Šimac, izvršni producent Festivala, iz agencije Organizatori bez granica.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.