Dvor Trakošćan proslavio nezaboravnu Noć Muzeja

Dvor Trakošćan proslavio nezaboravnu Noć Muzeja

Uzbudljiva atmosfera umjetnosti, kulture i humanosti obasjala je dvorac Trakošćan u petak, 26.01.2024., u sklopu kultne manifestacije Noć muzeja. Pod temom "Muzeji i nova publika", Dvor Trakošćan priredio je program koji je očarao posjetitelje svih generacija.

Večer je započela otvaranjem izložbe Viktora Šipeka u 18 sati, pružajući posjetiteljima priliku da se urone u svijet boja i emocija ovog izuzetnog slikara. Uslijedio je koncert trube, izveden od strane studenata Music Art Educationa i Umjetničke akademije iz Graza, čije su melodije očarale prisutne svojom virtuoznošću.

U 20 sati, publika je bila svjedokom spektakularnog audiovizualnog performansa 'Suđenice', izvedenog od strane 'Vuka' i 'Ptice' - Domagoja Vukovića i Ane Salopek. Ovaj inovativni performans istražio je narodnu predaju o vilama kroz prizmu staroslavenske mitologije, spojivši književnost, glazbu i likovnost na jedinstven način.

Nakon toga, drugi dio koncerta trube održao je pažnju publike, oplemenjujući večer dodatnim glazbenim čarolijama uz sopranisticu Emili Špac.

Tijekom cijele večeri, Rotary Club Trakošćan organizirao je humanitarnu akciju "Zalogaj nade", pružajući posjetiteljima priliku da sudjeluju u plemenitom djelu pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Dvor Trakošćan zahvaljuje svim posjetiteljima, izvođačima i organizatorima na nezaboravnoj Noći muzeja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.