Proljeće u Muzeju anđela poziva na druženja i kreativne radionice

Proljeće u Muzeju anđela poziva na druženja i kreativne radionice

Varaždinski Muzej anđela u Kranjčevićevoj ulici uvijek je u predblagdansko vrijeme mjesto radosti, mira i posebnoga ugođaja. Rajski vrt i unutrašnjost muzeja za to pružaju brojne mogućnosti, a uoči ovogodišnjega Uskrsa posebno za djecu i najmlađe. U prostoru Muzeja anđela uz novi postav radova slikara Željka Prsteca iz ciklusa „Grad u kojem spavaju anđeli“ bit će postavljena i izložba naziva „Pisanice“ raznih autora, koja će se moći razgledati do početka mjeseca travnja. Kako proljeće predstavlja novo buđenje, tako će s dolaskom proljeća krenuti neke nove avanture i nova upoznavanja. Tijekom ožujka djeca će se na likovno kreativnim radionicama upoznati s radom tri svjetski poznata umjetnika Pablom Picassom, Vincentom van Goghom i Salvadorom Dalijem, te će njihove slike djeci biti inspiracija za likovno izražavanje.

Subotnja jutra i dalje će biti rezerviranja za kreativna druženja i razne potrage kroz šetnje gradom inspirirane skrivenim Prstecovim anđelima, pa će tako mališani u dane vikenda pod geslom „Potraži svojeg anđela” sudjelovati u dizajniranju vlastite šalice i majice, te u potrazi za uskršnjim zecom i pisanicama. Večernja će, pak, druženja u Muzeju anđela uz likovno kreativne radionice i čašicu „Ajngelekovog napitka“©, predstaviti tematske radionice u raznim tehnikama i na različitim medijima, uz posebnu pozornost ka kreativno provedenom vremenu, fini napitak i slatku platu. Tako će svakoga petka u ožujku Muzej anđela ponuditi različite kreativne teme - radionicu akril na platnu „Ovo sam ja“, potom izradu biljnoga terarija na temu Uskrsa, radionicu „Modeliraj glinom osvježi se vinom” uz oslikavanje keramičkih pisanica, te oslikavanje platnenih torba.

Muzej anđela i ove je godine pozvao varaždinske vrtiće da se izradom kreativnih i veselih pisanica pridruže projektu i izložbi Uskrs u Rajskom vrtu Muzeja anđela, čije će ukrašavanje biti upriličeno u utorak 19. ožujka prijepodne, a Vrt će ove godine krasiti oko 2.500 pisanica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.