U izvedbi "Carmine Burane" u Mariboru, kojom je ravnao Slavko Magdić, uživali i visoki dužnosnici

carmina

Nakon veličanstvene izvedbe "Carmine Burane" na obali rijeke Drave u Varaždinu,pod ravnanjem Dade Ruže,prof., u Mariboru je 16. rujna ta glazbena suradnja između učenika Glazbene škole iz Varaždina i Konservatorija za glasbo in balet Maribor (pojačana zborom Chorus Angelicus koji vodi maestro dr. sc. Anđelko Igrec) nastavljena izvedbom istog djela u Slovenskom narodnom gledališću i pod dirigentskom palicom Slavka Magdića, prof., također Varaždinca.

"Carmina Burana" u Varaždinu izvedena je na otvorenom, uz Arenu na rijeci Dravi i uz Dane Varaždinske županije. Uz zborove nastupili su i solisti Ivana Lazar, Armando Puklavec i Danilo Kostevšek. Dirigentica u Varaždinu bila je Dada Ruža, orof., a pokrovitelji Grad Varaždin, Varaždinska županija i Ministarstvo kulture RH.

U sjajnoj meriborskoj izvedbi uživali su uz mnogobrojnu publiku iz Maribora i predsjednik Državnog zbora Slovenije Dejan Židan, ministar obrazovanja dr.sc. Jernej Pikalo, gradonačelnik Grada Maribora Sašo Arsenovič, hrvatski veleposlanik u Ljubljani NJ.E. Boris Grigić, počasni hrvatski konzul u Mariboru prof.dr.sc.Šime Ivanjko, ali i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok. Domaćin izvedbe bila je Helena Meško, ravnateljica Konservatorija, a uz nju prisutni su bili i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

- Varaždinska Glazbena škola je ovime dokazala da je zaista u samome vrhu što se tiče kvalitete, osim što je rasadnik mnogih glazbenih talenata, škola surađuje s mnogim uglednim institucijama na ostvarivanju ovako lijepih projekata – rekao je zamjenik župana Vugrin te čestitao svim izvođačima na izvedbi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.