Veliki glazbeni spektakl “The Queen Symphony” na koncertu na otvorenom, na varaždinskom korzu, pratilo nekoliko tisuća ljudi

Veliki glazbeni spektakl “The Queen Symphony” na koncertu na otvorenom, na varaždinskom korzu, pratilo nekoliko tisuća ljudi

Veliki glazbeni spektakl “The Queen Symphony” britanskog skladatelja Tolge Kashifa u izvođenju učenika glazbenih škola dvaju prijateljskih gradova Varaždina i Ravensburga sinoć je na koncertu pod vedrim nebom na varaždinskom korzu pratilo nekoliko tisuća ljudi. Koncertom je dirigirao Harald Hepner, prof., dirigent Glazbene škole u Ravensburgu, a pjevačke zborove uvježbala je Dada Ruža, prof. GŠV u suradnji s Lukom Šoparom, zborovođom Chorus Anglicusa dok je za orkestralni dio iz Varaždina bio zadužen Nikola Novak, prof, iz GŠV.

Glazbenom spektaklu prisustvovali su uz mnogobrojne Varaždince i Varaždinke i druge posjetitelje i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, župan Varaždinske županije, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Damir Habijan, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, zamjenica župana Silvija Zagorec, državni tajnici Sandra Herman i Tomislav Paljak, varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici i drugi ugledni gosti iz javnog i kulturnog života grada Varaždina.

Mi smo prvaci - We Are the Champions

Simfonija je ujedno ovom prigodom prvi puta izvedena u Hrvatskoj. Nakon dvije godine rada na ovom monumentalnom djelu za zbor i orkestar, skladatelj Tolga Kashif ostvario je veliki uspjeh u rodnoj Britaniji, a djelo i dalje nastavlja oduševljavati publiku diljem svijeta. Kashif je svoje djelo izgradio na više od desetak naslova pjesama rock grupe Queen te je tako pronašao zajednički glazbeni jezik koji objedinjuje utjecaje zapadne glazbe u proteklih 200 godina.

Bio je to pravi praznik za uši  jer izvođen je hit za hitom uključujući: Mi smo prvaci - We Are the Champions, We Will Rock You, Don't Stop Me Now, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, Another One Bites The Dust, Who Wants To Live Forever, Flash, A Kind Of Magic, Crazy Little Thing Called Love i još mnogo toga!

Varaždinska izvedba ovog monumentalnog djela nastavak je dugotrajne međunarodne suradnje dviju glazbenih škola, Glazbene škole u Ravensburgu i Glazbene škole u Varaždinu. Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina u travnju organizira u Classic camp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske škole, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji je najprije predstavljen publici 23. travnja u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu, u skolpu proslave 50. obljetnice postojanja Glazbene škole Ravensburg.

U tom zajedničkom projektu nastupilo je u Varaždinu čak 230 mladih glazbenika i pjevača, od čega 40-tak učenika iz Glazbene škole u Ravensburgu, a od domaćih snaga gudačkom i puhačkom orkestru i mješovitom i dječjem zboru Glazbene škole u Varaždinu, na ovoj izvedbi pridružili su im se i članovi zbora Chorus Angelicus kako bi svojom ozbiljnošću podržali mlade učenike.

Organizaciju koncerta u Varaždinu podržao je u tehničkom smislu Koncertni ured Varaždin na čelu s Raymondom Rojnikom, a odgovoran za cjelokupnu organizaciju koju su podržali i gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak bio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.