Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske

Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, sukladno Odluci o raspisivanju i provedbi javnog poziva za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova  i diplomatsko – konzularnih predstavništava u svijetu, raspisuje Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske u okviru raspoloživih financijskih sredstava u 2018. godini.

Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko - konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu, otvoren je do 16. svibnja 2018. godine.

Pravo podnošenja prijava projekata na Javni poziv imaju pravne osobe: javne ustanove, udruge, umjetničke strukovne udruge, umjetničke organizacije i fizičke osobe na području Republike Hrvatske koje obavljaju djelatnost u području kulture, znanosti i umjetnosti, u cilju provedbe kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske.

S obzirom na raspoloživa financijska sredstva, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, može najvećim dijelom financirati projekte sredstvima iz dijela prihoda od igara na sreću, koja se namjenski dodjeljuju organizacijama civilnog društva, te će prednost u financiranju imati udruge, umjetničke strukovne udruge i umjetničke organizacije, koje u provedbi projekta ostvare suradnju sa samostalnim umjetnicima i fizičkim osobama, kao izvoditeljima projektnih aktivnosti.

Projekti će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko - konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu i od prijavitelja se očekuje da prijavljenim projektima promiču te jačaju međunarodnu prepoznatljivost Republike Hrvatske.

Tekst javnog poziva i sve detalje pročitajte OVDJE

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.