Nastavak ljetne koncertne turneje Ansambla LADO

Nastavak ljetne koncertne turneje Ansambla LADO

Nakon uspješno održanog četvrtog izdanja festivala LADO na Mažurancu, koje je u tri dana donijelo jedan vokalno-instrumentalni i dva plesna koncerta Ansambla, LADO nastavlja turneju diljem juga Hrvatske, uz jednu izvedbu u Sloveniji. Turneja plesnim i vokalno-instrumentalnim koncertima posjetit će različite nacionalne i lokalne festivale i manifestacije, a vrhunac je nastup na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama u Parku Gradac, gdje je LADO nastupao još od samog osnutka 1949. godine.

 Ladov plesni program prvu je ovosezonsku izvedbu imao u svibnju u Garešnici, a uključuje impresivna koreografska ostvarenja od „Kamen goro prozeleni rano“, „Valpovačko kolo“ i „Dalmatinsku kolo poskočicu Linđo“, obnovljene koreografije „Lički plesovi“ i „Sa šibenskih otoka“ te  nagrađivanu koreografiju „Podravski svati“. Plesni koncert Ansambla LADO bit će izveden 12. srpnja u Hvaru, u sklopu manifestacije 63. Hvarske ljetne priredbe, a zatim 18. srpnja u slovenskom Ptuju, u sklopu  festivala Arsana. Već tradicionalan koncert u sklopu manifestacije 27. „Glumci u Zagvozdu“ održat će se 20. srpnja, a vrhunac plesne sezone LADO će imati 25. srpnja na spomenutim Dubrovačkim ljetnim igrama. Uz plesni koncert, publika će uživati u vokalno-instrumentalnom koncertu „Ladarice i Orkestar“, na otvorenim pozornicama 10. srpnja u Blatu na Korčuli, 21. srpnja na splitskom Peristilu u sklopu manifestacije 70. Splitsko ljeto te 22. srpnja u Sinju.

 Ulaznice za sve plesne i vokalno-instrumentalne koncerte dostupne su putem različitih online platformi i lokalnih prodajnih mjesta. Sve informacije o koncertima i ulaznicama dostupne su na službenoj stranici Ansambla LADO. Pridružite nam se na koncertima jedinog profesionalnog nacionalnog folklornog ansambla u godini u kojem se obilježava 75 godina onoga u čemu je LADO neupitno izvrstan – plesu, pjesmi i bogatoj prezentaciji narodnog ruha.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.