Ileana Jurin Bakotić nova je ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

ILEANA

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je Ileanu Jurin Bakotić ravnateljicom Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.Jurin Bakotić novu dužnost preuzima 1. siječnja 2019. kada će na tom mjestu zamijeniti sadašnjeg ravnatelja Krešimira Dabu. Do dolaska na mjesto ravnateljice, šest godina radila je kao viša stručna savjetnica za pravne poslove u Ladu, a prije toga je radno iskustvo stjecala u odvjetničkom društvu s uredima u Rijeci i Zagrebu.

Jurin Bakotić ističe kako je svjesna da je pred njom iznimno izazovan i odgovoran posao te da će LADO nastaviti svoj smjer uspješnog očuvanja i predstavljanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu, a posebna joj je čast preuzeti vodstvo ustanove koja u 2019. obilježava 70 godina od svog osnutka.

„Sedam desetljeća umjetničkog djelovanja ustanove kao što je LADO dokaz je važnosti predstavljanja i očuvanja nacionalnog identiteta kroz tradicijsku izvedbenu umjetnost na profesionalnoj razini. Kroz osvajanje nove, mlađe publike, prisutnost na najvažnijim kulturnim, gospodarskim i političkim događanjima, kao i kroz regionalne i lokalne projekte, edukacije i radionice, želimo i dalje doprinositi pozitivnom ugledu ne samo Lada, već i cijele zemlje˝, ističe Jurin Bakotić. 

„I u budućnosti želimo otvarati vrata novih dvorana, posjetiti mjesta koja još nismo imali prilike posjetiti, educirati učitelje i odgojitelje i na taj način, posredno, obrazovati našu buduću publiku. Svjesni smo važnosti tehnološkog napretka koji ne možemo ignorirati i važnosti 'pakiranja' našeg proizvoda u produkcijski suvremeni rukopis, koji može privući suvremenu publiku, a u isto vrijeme obavljati našu zadaću čuvanja izvornost zvuka i plesova“, izjavila je Jurin Bakotić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.