Glazba srca mog - mjuzikl učenika GŠV, u nedjelju, 16. veljače u GK Komedija u Zagrebu

gšv

U kazalištu Komedija  u Zagrebu u nedjelju 16. veljače  u 18 i 20 sati, godinu dana nakon uspješne premjere u Varaždinu mjuzikl „Glazba srca mog“ skladatelja Ivana Josipa Skendera, u Glazbenoj školi u Varaždinu pripreme za predstavu privode se kraju. 

Mjuzikl koji je nastao kao svojevrsni dar Školi u povodu njene 190, obljetnice, djelo je bivšeg učenika Ivana Josipa Skendera, eminentnog mladog skladatelja i dirigenta. Osim Ivana Josipa Skendera kao skladatelja i dirigenta, Glazbu srca mog potpisuju Marina Pejnović (režija), Marijana Nola (libreto), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Žorž Draušnik (scenografija), Tamara Curić (koreografija) te Barbara Rocco (dramska pedagoginja i asistentica redateljice).

Mladi su glazbenici školske klupe zamijenili kazališnim daskama te se spremno prihvatili izazova koji im je otvorio vrata u jedan potpuno novi svijet. Svakodnevne probe svojim im je savjetima olakšala mlada redateljica Marina Pejnović, suradnja sa etabliranim kazališnim glumcima kao i iskusnim koreografima i kostimografima.  Ivan Josip ističe kako je put glazbenika često ispunjen nerazumijevanjem i podcjenjivanjem, ali da entuzijazam ovih mladih ljudi koji sudjeluju u projektu daje optimizam i energiju i “odraslima”. Barbara Rocco i Robert Plemić već su odradili nekoliko proba s učenicima, a svi s nestrpljenjem očekuju dolazak mladog glumca Ivana Čuića, koji trenutno živi i radi u Londonu te će se budućim nadama hrvatske glazbene i kazališne scene priključiti na probama u Komediji.

Kako u kratkim crtama opisati ovaj mjuzikl u mjuziklu kojeg su kazališni kritičari ocrtali kao Glee na hrvatski način? Tipična je to tinejdžerska priča smještena u Glazbenu školu u kojoj učenici škole spremaju mjuzikl “Snovi”, a uobičajeni tinejdžerski ljubavni zapleti i raspleti na jednoj su većoj razini zbog natjecanja za uloge i popularnost. Ravnateljica škole u školu dovodi čuvenog glazbenog umjetnika koji će postaviti mjuzikl na čiju su se audiciju spremno prijavili svi učenici. Tako započinje priča o Sari, Lukasu, Dini, Filipu i njihovim prijateljima, a da bi saznali više nikako nemojte propustiti vidjeti ih na predstavama u Zagrebu. 40-tak učenika izabranih na audiciji članovi su ne samo glumačkog ansambla, nego i orkestra mjuzikla, a uz potporu nekolicine profesora Glazbene škole iz Varaždin. Vjerujemo kako će još jednom pokazati svoj glazbeni talent u izvedbi mjuzikla nastalog u koprodukciji Glazbene škole iz Varaždina i Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina.

Zato ne propustite izvedbe ove mlade i talentirane ekipe koje će se održati u nedjelju 16. veljače  u 18 i 20 sati u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.