Počinje prvo izdanje Opera Zagreb Festivala Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Počinje prvo izdanje Opera Zagreb Festivala  Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Otvorenje prvog Opera Zagreb Festivala u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazalištu u Zagrebu održat će se u nedjelju 25. lipnja u 19.30 izvedbom opere Nabucco Giuseppea Verdija Opere zagrebačkog HNK pod ravnanjem Piera Giorgia Morandija i u režiji Giancarla del Monaca.

Opera Zagreb Festival u trajanju od 25. lipnja do 5. srpnja umjetnički će obogatiti opernu sezonu zagrebačkog HNK, koja se zaključuje premijerom opere Stanac Jakova Gotovca, ali i turističku ponudu grada Zagreba. Ljubitelji opere u 11 dana trajanja Festivala imat će priliku vidjeti neka od najzanimljivijih uprizorenja gostujućih opernih kuća.

Popratni festivalski program na dane predstava počinje u 18.45 zanimljivim glazbenim događanjima ispred kazališta gdje će protagonisti predstava upoznati publiku i sve zainteresirane o operi koja se izvodi pojedinu večer.
Druženje sa solistima i autorskim timovima uz mnoga iznenađenja bit će organizirano sve do početka predstave, a publika koja nije uspjela nabaviti ulaznicu za Festival ili želi samo poslušati kako opera zvuči moći će audioprijenosom uživo ispred kazališta uživati u opernim izvedbama.

U pauzama između činova u kazališnom će foajeu biti organiziran operni kviz za sve koji žele iskušati svoje znanje, a najveći znalci osvajaju i prigodne darove. Nakon završetka predstavâ publika je pozvana da nastavi druženje u kazališnoj kavani Kavkaz uz personalizirane operne jelovnike i koktele specifične za svaku izvedbu.

Festival se nastavlja 29. lipnja kad će se Hrvatsko narodno kazalište Split predstaviti opernoj publici predstavom Cavalleria Rusticana P. Mascagnija. Operom će ravnati dirigent Jure Bučević, a režiju potpisuje Jelena Bosančić.
Dana 3. srpnja na festivalskom repertoaru je Pikova dama P. I. Čajkovskog dirigenta Valentina Egela te redatelja Christiana Romanowskog, redateljice Dunje Vejzović i opernog ansambla HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
HNK u Osijeku izvest će 1. srpnja Ljubavni napitak G. Donizettija, prpošnu operu prepunu dojmljivih, pamtljivih arija pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tutavca u režiji Ozrena Prohića. Međunarodni gosti – SNG Opera in balet Ljubljana, zatvorit će prvo izdanje Opera Zagreb Festivala 5. srpnja s Faustom Charlesa Gounoda kojom će ravnati Ayrton Desimpelaere u režiji Franka Van Laecka.

Poseban operni doživljaj očekuje sve ljubitelje operne umjetnosti na Opera Zagreb Festivalu, koji je iniciran željom da se stekne nova domaća i međunarodna publika koja će u prvom izdanju opernog festivala moći uživati u najvećim opernim uspješnicama nacionalnih kazališnih kuća i slovenske nacionalne opere SNG Ljubljana.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.