Udruga Ritam misli predstavila varaždinskoj publici svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba

Udruga Ritam misli predstavila varaždinskoj publici svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba

Udruga Ritam misli, u svom programu Jezičac literature, u utorak, 7. rujna predstavila je varaždinskoj publici svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba. 

Da je umjetnost način života, svojim gostovanjem, pokazala je i ta prije svega iznimno interesantna žena. U petnaestom Jezičcu literature na vagu smo rasprostrli umjetnost naše gošće, Vere Antolić. Njena kreativnost je više puta nagrađivana i prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. – rekla nam je Ljubica Ribić, predsjednica udruge.

 ''Vera Antolić se bavi primijenjenom i likovnom umjetnošću, što drugim riječima znači, da traži i stvara umjetnost u svemu oko sebe. Ispunjena je osoba, ima vrlo bogat unutarnji život.'' (iz biografije u knjizi Djeca srca čuvaju / Children keep Hearts)

''Promocija dvojezične knjige Djeca srca čuvaju / Children keep Hearts, u nakladi Ritma misli, otvorila je novu dimenziju umjetnosti  obogaćenu cjelokupnošću različitih segmenata umjetničkog stvaralaštva. Različitost tekstova i dvojezičnost, na engleski jezik tekstove je prevela Petra Antolić, svakako pokazuje punoću umjetničke igre autorice''. Izjavio je Milan Novak, pjesnik.

Iz recenzije dr. sc. Đurđice Gavranović-Porobija. izdvajamo '' Zbirka Djeca srca čuvaju sadrži poziv društvenoj zajednici i pojedincima u njoj, pa i sveukupnoj Zapadnoj civilizaciji i kulturi, otuda i prijevod na engleski jezik, da se prikloni kulturi srca koju je u svojoj utrci za materijalnim blagostanjem ozbiljno zanemarila. Možda je to prvi korak prema nužnom očovječenju, jer kako stoji u jednoj izreci iz ove zbirke: Čovjek sa srcem je čovjek.''

 U drugom dijelu programa svi prisutni autori govorili su svoje stihove. Riječi su žuborile, brborile, kikotale se i radosno poskakivale. Sve je u srcu, ako si dozvolimo da ono pulsira prepuno boja i mirisa. Vera Antolić, svestrana umjetnica je svojom toplinom i prisnošću obojila večer toplim tonovima. Poetske misli, savjeti, izložba slika, recepti, mali turistički vodič, sve se moglo pronaći u Jezičcu literature.

Promocija knjige Djeca srca čuvaju / Children keep Hearts još jednom je pokazala da za poeziju i umjetnički impuls ne treba brojna publika, već otvorenost i toplina. Večer kakvu smo mogli samo poželjeti, večer pozitivnih pulsiranja i toplih tonova. Svojim izuzetnim glazbenih umijećem, Petra Antolić je zaustavila riječi na rubu usana i podarila nam svoje emocije putem glazbe. '' Srce prepoznaje. Srce prihvaća. Srce se umiva suzama. Srce nas ispravlja. Srce vidi daleko. Srce inspirira ljubav.'' iz knjige Djeca srca čuvaju / Children keep Hearts, Vere Antolić.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.