Nova kompilacija The Best of Collection jedne od najvećih regionalnih zvijezda - Severine

Nova kompilacija The Best of Collection jedne od najvećih regionalnih zvijezda - Severine

Od danas je na svim digitalnim platformama dostupan album The Best of Collection - Severina. Jedna od najpopularnijih i najtraženijih izvođačica u regiji, pjevačica koja već trideset godina suvereno vlada pozornicma, svoj je prvi album Severina objavila 1990. godine. Od samih početaka imala je privilegiju raditi s velikim autorom Zrinkom Tutićem koji je njezinu karijeru uspješno usmjeravao, a tijekom godina Severina se sazrijevajući kao pjevačica ohrabrila i u pisanju pjesama. Među prvim hitovma koje je potpisala uz Tutića kao koautorica bili su Djevojka sa sela s istoimenog albuma objavljenog 1997. godine, Rastajem se od života koji je pjevala u duetu sa Željkom Bebekom te Prijateljice koju je sama napisala.

Osim spomenutih, album The Best of Collection sadrži Severinine velike hitove s početka njezine karijere poput Dalmatinka, Paloma nera, Tvoja prva djevojka, Trava zelena, ali i one koji su nastali kad se Severina okrenula drugim autorima, Anti Pecotiću, Hrvoju Grčeviću te jednom od naših najplodonosnijih autora, Đorđu Novkoviću. Novković je za Severinu napisao mnoge hitove, a za ovu kompilaciju odabrani su Virujen u te, Krivi spoj, Kreni, Da si moj, Ajde, ajde zlato moje koji su standardni dio njezinog koncertnog repertoara. Ohrabrena uspjehom svojih autorskih pjesama Severina je nastavila skladati, a pjesme Mili moj i Pogled ispod obrva također su neizostavne na kompilaciji koja okuplja najbolje hitove. 

Dvadeset hitova na kompilaciji The Best of Collection pravi su pokazatelj kako se gradila karijera jedne od najuspješnijih regionalnih pjevačica koja je uvijek postavljala glazbene trendove i potvrđivala svoju važnost na glazbenoj sceni, a čije pjesme i turneje željno iščekuju i prate milijuni obožavatelja.

Kompilacija The Best of Collection Severine od danas je dostupna na svim popularnim streaming servisima, a uskoro i u fizičkom izdanju. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.