ŠtrudlaFest

ŠtrudlaFest

U ozaljskom Etno parku otvorenjem izložbe ‘Kulinarstvo i etnografija u petak 4. rujna 2020 počinje desetodnevni ŠtrudlaFest  a u subotu kreće program u Jaškovu mjestu štrudle, ali i na brojnim drugim lokacijama diljem Karlovačke županije.

U Tjednu štrudle  sudjeluje  28 restorana, a svi su oni pripremili  na desetke zanimljivijih okusa kao što su: štrudla od jabuka s pivom, lovačka štrudla s ogulinskim zeljem, štrudla s češnjakom i peršinom, štrudla od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, štrudla s mrkvom ali i ona koja je ‘kriva za sve’- štrudla rekorderka s jabukama i grožđem.

U ŠtrudlaFest su se uključili  i  muzeji. U Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije, uz kupljenu ulaznicu, svaki posjetitelj dobit će gratis štrudlu. Isto očekuje posjetitelje Starog grada Dubovca 5. i 6. rujna a u subotu, 5. rujna i posjetitelje Gradskog muzeja Karlovac i Baraćevih špilja u Rakovici. Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema  radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca. U Ozlju  osim izložbe koja će biti postavljena u Etno parku, u nedjelju, 6. rujna održat će se gastro glazbena poslastica ‘Štrudlazz’ uz Dragu Jakovčevića i DJ jazz kvartet te uz birane štrudle i vina. U subotu, 12. rujna u Etno parku na gastro radionici saznati će se više o kuharstvu u srednjem vijeku.

Jaškovo mjesto štrudle za svih deset dana priprema brojna  događanja. Svakog dana nuditi će piknik s ponudom košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak i  Karlovačku piknik košaru. Sve dane Jaškovo se može razgledati biciklom a vikendima će biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu – ‘Štrudla by bike’, koja će otkriti najljepše dijelove netaknute prirode uz rijeku Dobru. Na kraju  rute moći će se kušati štrudle OPG-a Kovač i restorana Žganjer.Tu su i likovne radionice ‘Art Apetit’  u idiličnom seoskom ambijentu uz  okuse štrudli a svoj unikatni tanjurić za štrudlu moći će se oslikati na radionici keramike, 5. rujna.

Goste u Jaškovu vikendima očekuju posebni zabavni sadržaji kao na primjer radionice štrudle koje će voditi ambasadorice štrudle iz Jaškova i na tim radionicama otkrivati tajne izrade savršenog tijesta.Tako se može otkriti i sve o štrudli koja je 2017. ušla  u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduža štrudla na svijetu napravljena u Jaškovu od 1479,30 metara!

Poseban ukras Jaškova bit će i dodatna atrakcija, divovski bicikl od slame kojeg će drugog dana festivala izraditi  gost ŠtrudlaFesta, akademski kipar Nikola Faller.

Foto: Press ŠtrudlaFest

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.