Fotografije putopisca Gorana Jovića pod nazivom „Planeta Zemlja“

Fotografije putopisca Gorana Jovića pod nazivom „Planeta Zemlja“

U Francuskom institutu u Zagrebu u organizaciji Air France-KLM grupacije  otvorena je  izložba fotografija poznatog putopisca i fotografa Gorana Jovića pod nazivom Planeta Zemlja. Izloženo je  14  fotografija s različitih kontinenata. Izložen je i „Zid društvene odgovornosti“ gdje je prikazano što sve nastaje recikliranjem dijelova zrakoplova.

To je još jedna u nizu aktivnosti koje grupacija Air France- KLM poduzima kako bi osvijestila potrebu za očuvanjem  prirode i okoliša.

 Na otvorenju izložbe Alida Bubanko Ralić, AF-KLM voditelj prodaje za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Hrvatsku je rekla:

„I ove godine je Air France-KLM grupa dobitnik prestižne nagrade *Dow Jones Sustainability Index (DJSI) zbog aktivnosti koje provodimo kako bi se smanjila emisija CO2 i podigla razina svijesti i potreba za recikliranjem. Ovo je već 15. godina za redom kako smo proglašeni svjetskim liderom u zrakoplovnoj industriji što se tiče društvene odgovornosti i održivosti. Budućnost zrakoplovne industrije vidimo u prijelazu na održivo gorivo i obnovu flote te u prijelazu na električni pogon zrakoplova. Ono što pripremamo je Flying-V visoko energetski učinkovit zrakoplov za velike daljine. Dizajn zrakoplova integrira putničku kabinu, teretni prostor i spremnike za gorivo u krilima, stvarajući spektakularni V-oblik. Zbog poboljšanog aerodinamičnog oblika i smanjene težine  koristit će 20% manje goriva od Airbusa A350, današnjeg najnaprednijeg zrakoplova.“

Goran Jović, fotograf i putopisac ispričao  je svoje doživljaje s putovanja po zemljama kao što su  Patagonija, Bali, Namibija, Chile, Grenland i drugima.

 

 Izložba je otvorena do 6. listopada 2019.godine u prostorijama Francuskog instituta u Preradovićevoj ulici broj  5 u  Zagrebu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.