Doček Nove godine diljem Hrvatske

doček u varaždinu

Hrvatska je Novu godinu proslavila dočecima na otvorenom po lijepom vremenu od Osijeka preko Zagreba do Dubrovnika.Zagrepčani su tradicionalno uz veliki vatromet dočekali 2020. godinu na Trgu bana Jelačića, a s hladnoćom su se borili plešući s Novim fosilima te su ponoć dočekali uz ritmove Prljavog kazališta. 

Spektakularni doček na Trgu u 21 sat otvorili su elektroničkim ritmovima članovi DJ Akademije, a u 22 sata na pozornicu su stigli Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago, koji su tom prigodom obilježili 50. obljetnicu osnutka Novih fosila. U novu 2020. godinu građane su uveli Prljavo kazalište i gradonačelnik Milan Bandić, popraćeni velikim tradicionalnim vatrometom, koji je ujedno obilježio početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Novogodišnja noć u Zagrebu prošla je relativno mirno, hitna služba zabilježila je 30 do 40 posto više intervencija no uobičajenim danima. Jedina ozbiljnija vatrogasna intervencija bila je u Šašinovcu kod Sesveta gdje se zapalio štagalj, ali život nije bio ugrožen ni ljudima niti životinjama.
Dubrovčani i njihovi gosti, njih više od pet tisuća, novu su 2020. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz vatromet te koncert Parnog valjka i Ante Gele s gostima. Okupljenom mnoštvu čestitke je uputio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, poručujući neka u 2019. godini ostane sve loše, a da u 2020. krenu svi hrabro i zajedno.

 - Nemojmo se dijeliti, već budimo zajedno jer takvi smo uvijek najbolji, kazao je Franković nakon ponoći. Program je počeo na Staru godinu dječjim dočekom uz Miju Dimšić, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su 2020. uz veliki vatromet i nastup Tomislava Bralića i klape Intrade te Jelene Rozge. Prije odbrojavanja splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban zajedno su s Bralićem i Rozgom otpjevali pjesmu "Cili je Split rascvala grana".Istodobno s dočekom na Rivi na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je i salsa plesni doček, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti, dok je nakon ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena i novogodišnja izložba fotografija ''More života''. U Varaždinu je održana već tradicionalna novogodišnja utrka, a nakon dočeka na gradskom korzu veliki vatromet  nad starim gradom trajao je dulje od dvadeset minuta.

Velik broj Osječana Novu godinu dočekao je na središnjem Trgu dr. Ante Starčevića uz vatromet i ponoćni valcer, a u prve minute 2020. uveo ih je rock sastav Opća opasnost. Čestitajući Novu godinu dogradonačelnik Boris Piližota rekao je kako svima želi puno zdravlja, sreće, ljubavi, mira i uzajamnog uvažavanja i "da im se ostvari barem djelić onoga što si sami žele".
Doček na otvorenom i ove je godine organizirao grad Osijek, a pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar izjavio je da je iz gradskog proračuna za održavanje koncerta Opće opasnosti izdvojeno nešto više od pedeset tisuća kuna, čime je Osijek, kad je riječ o većim gradovima u Hrvatskoj, među onima koji su potrošili najmanje novca za organiziranje dočeka Nove godine. 
Središnji doček nove 2020. godine u Rijeci tradicionalno je priređen u središtu grada, na Korzu i obližnjim trgovima, uz nastupe Nine Badrić, Nikoline Tomljanović i sastava Dubioza kolektiv. Tisuće Riječana i njihovih gostiju u 2020. godinu pjesmom je uvela Nina Badrić, a odmah nakon ponoći čestitku za Novu godinu s pozornice je uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. 
- Rijeka je od večeras europska prijestolnica kulture. Svima želim puno zdravlja, sreće i ljubavi, kazao je Obersnel, nakon čega je slijedio raskošni vatromet. I Zadarani su u Novu godinu ušli na otvorenom na više lokacija u staroj gradskoj jezgri.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.